17 Mayıs 2024 Cuma

İsviçreli 67 seçilmişten 'HDP'lileri serbest bırakın' çağrısı

İsviçreli 67 seçilmiş, HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösterdi.

İsviçreli 4 ayrı partiden 67 seçilmiş, HDP'ye yönelik siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösterdi.

Ulusal Parlamento üyeleri Stéfanie Prezioso ile Balthasar Glättli, Devlet Konseyi üyeleri Lisa Mazzone, Marina Carobbio Guscetti ile Carlo Sommaruga'nın da aralarında bulunduğu 67 seçilmiş tutuklanan HDP'lilerin bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulundu. Yapılan ortak açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Polisin HDP'lilere yönelik düzenlediği bu geniş operasyon, Recep Tayyip Erdoğan rejiminin anti demokratik, otoriter ve baskıcı karakterini çok net bir şekilde gösteriyor. Tutuklananlar arasında Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, eski milletvekili ve yönetmen Sırrı Süreyya Önder, eski milletvekilleri Altan Tan, Emine Ayna, Nazmi Gür, akademisyen Beyza Üstün, Can Memiş, feminist araştırmacı Gülfer Akkaya, yazar Alp Altınörs, Günay Kubilay ve Dilek Yağlı da bulunuyor. 

"Türkiye halkları temel özgürlükler ve demokratik haklarına saygı istiyor. Kürt halkı ile 'barış' ve 'diyalog' kelimelerini duymak istiyor. HDP legal ve temsiliyeti olan bir parti ve en son yapılan seçimlerde yüzde 11 oy aldı. Son tutuklamaları sert bir dille kanıyor ve serbest bırakılmalarını istiyoruz."