27 Nisan 2024 Cumartesi

İstismarda bulunan erkeğin yakınları gazeteci Kıt'a saldırdı

Dersim'de iki çocuğa cinsel istismarda bulunan Serdar Yalçınoğlu'nun yargılaması tutuksuz devam ederken, davayı izleyen gazeteci Duygu Kıt ve tanık Sevgi Kızıl Yalçınoğlu'nun yakınlarının saldırısına uğradı. Kıt ve Kızıl ile İHD'de dayanışmak için basın toplantısı düzenlendi. 

Dersim'in Hozat ilçesinde 9 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğa istismarda bulunan Serdar Yalçınoğlu'nun tutuksuz yargılandığı davanın duruşması Tunceli Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Yalçınoğlu'nun dört yıl önce gerçekleştirdiği istismar, çocuğun durumu okuldaki rehber öğretmenine anlatmasıyla ortaya çıktı. Ailenin şikayetinin ardından gözaltına alınan Yalçınoğlu, çıkarıldığı mahkemece “cinsel istismar" suçundan tutuklandı. Ancak duruşmada uzun tutukluluk hali gerekçe gösterlerek Yalçınoğlu tahliye edilirken, soruşturma sürerken Yalçınoğlu'nun aynı yıl çocuğun kuzenine de istismarda bulunduğu ortaya çıktı. 

12 Mart'ta görülen duruşmada Yalçınoğlu, suçsuz olduğunu iddia ederek beraatini istedi.  

Çocuğun avukatı Reyhan Helin Bulut, "Müvekkillerimin mağduriyeti devam ediyor. Aleyhte sunulan beyanları kabul etmiyoruz. Sanığın tutuklu yargılanmasını ve en yüksek halden ceza almasını talep ediyoruz" dedi. 
 
Ara kararını açıklayan heyet, dosyadaki eksik hususların giderilmesi için duruşmayı 4 Haziran'a erteledi.

SANIK VE YAKINLARI GAZETECİYE SALDIRDI
Duruşmayı takip eden gazeteci Duygu Kıt, mahkeme çıkışında sanık ve yakınları tarafından saldırıya uğradı. Adliye önünde bulunan avukatlar ve güvenlik saldırıya engel oldu. Kıt, konuyla ilgili emniyette kasten yaralamaya teşebbüsten suç duyurusunda bulundu. Saldırı sırasında tanık olarak mahkemeye katılan Sevgi Kızıl da yine sanık ve yakınları tarafından sözlü saldırıya uğradı. Tanık olarak ifade veren ve tehdit edilen Kızıl, emniyete giderek sanık ve yakınları hakkında şikayette bulundu.

İHD'DE BASIN TOPLANTISI
Dersim Kadın Platformu, gazeteci Duygu Kıt ve tanık olarak dinlenen Sevgi Kızıl'a yönelik saldırıya ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Dersim Şubesi'nde açıklama yaptı. Burada konuşan gazeteci Cihan Berk, "Her gün onlarca kadın sistematik olarak eziyete, tacize, tecavüze maruz bırakılıyor. Çocuklar cinsel istismara maruz bırakılıyor. Bu konuda toplumsal duyarlılığın oluşturulması için elimizden geleni yapmaya, Dersim'de kadına yönelik şiddetin, çocuk istismarının önüne geçmeye ve söz konusu davalara katılım göstermeye devam edeceğiz. Basın emekçisi arkadaşımız Duygu ve tanık Sevgi Kızıl yalnız değildir" dedi.