30 Nisan 2024 Salı

İstanbul Enerji işçilerinin direnişi 2. gününde

İBB'ye bağlı İstanbul Enerji A.Ş. işçilerinin sefalet ücretine karşı Saraçhane'deki direnişi 2. gününde devam ediyor. İşçilerle İBB yöneticilerinin yapması planlanan görüşme iptal edildi, işçiler geri adım atmayacaklarını vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İstanbul Enerji A.Ş. işçilerinin sefalet ücreti dayatmasına karşı Saraçhane'de bulunan İBB binası önündeki eylemi 2. gününde devam ediyor. DİSK'e bağlı Enerji-Sen'de örgütlenen işçiler, sabah saatlerinde sloganlarla yürüyerek İBB binası önüne geldi.

İBB önünde açıklama yapan DİSK/Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, İstanbul Enerji işçilerinin sefalet ücretiyle çalıştırıldığını, İBB yönetiminin bu sorunu çözmekle mükellef olduğunu ifade etti. Keskin, İBB yönetiminin kendilerinden eylemleri sonlandırılmasını istendiğini, bunun da işçilerin ellerindeki tek kozu ortadan kaldırmak anlamına geleceğini belirtti.

Ardından işçiler Saraçhane parkında direnişi sürdürdü. İşçiler ve sendikacıların İBB yöneticileriyle yapması planlanan görüşme ise iptal edildi. Bunun üzerine enerji işçileri, bir kez daha İBB binası önünde açıklama yaptı.

İşçi temsilcilerinden Faruk Beykoz, Saraçhane'deki 2. günleri olduğuna dikkat çekerek, taleplerini ilettiklerini ancak karşılık bulmadığını belirtti. İBB yöneticilerine masaya oturma çağrısı yapan Beykoz, hala oyalandıklarına dikkat çekti. "Bizi buraya kadar sürüklediniz, bizim de bundan sonra geri adımımız yok. Lütfen artık bu işi gelin birlikte halledelim" diyen Beykoz, bir görüşme sağlanması için eylemlerini sonlandırma dayatmasına tepki gösterdi.

"35 metre direkte o sepetin nasıl sallandığını gösterdik. Yerin altındaki kabloların ne derece yüklü olduğunu gösterdik. Ancak bizi hala asgari ücretle sefalete mahkum etmek istiyorlar" ifadelerini kullanan Beykoz, eylemlerini talepleri karşılanana kadar devam ettirecekleri mesajını verdi.

İşçiler açıklamanın ardından Saraçhane parkında direnişi sürdürdü. Eylem boyunca "Direne direne kazanacağız", "Enerji işçisi köle değildir", "İBB şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları atıldı.