17 Mayıs 2024 Cuma

İskoçya'da 'bir adım öne' yürüyüşüne çağrı

İskoçya Kürt Halk Meclisi, Türkiye-Kürdistan Göçmen Aileler Birliği, Dundee Enternasyonal İşçi Merkezi, "Türk devletinin tecrit, işgal ve faşist terörüne son. Özgürlük ve adalet için bir adım öne" şiarıyla  İskoçya Parlamentosu önüne yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı.

İskoçya Kürt Halk Meclisi, Türkiye-Kürdistan Göçmen Aileler Birliği, Dundee Enternasyonal İşçi Merkezi, Türkiye'de AKP-MHP iktidarı tarafından uygulanan siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı.

7 Eylül'de ESP'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 19 sosyalistin tutuklandığı, yine HDP'ye yönelik gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonunda ise 17 kişinin tutuklanmasına tepki gösterilen açıklamada, "KCK-E'nin 12 Eylül'de açıkladığı devrimci eylem planını ve Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu AvEG-Kon'un bu eylem planını çerçevesinde yaptığı mücadele çağırları doğrultusunda İskoçya'nın Dundee kentinden Edinburgh'da bulunan İskoçya Parlementosu önüne 3 günlük bir yürüyüş düzenliyoruz. 7 Ekim'de 'Türk devletinin tecrit, işgal ve faşist terörüne son. Özgürlük ve adalet için bir adım öne' şiarıyla başlayacak yürüyüş 9 Ekim saat 14.00'da parlamento önünde sonlandıracağız" denildi.