28 Mart 2024 Perşembe

Irak'ta 3 kişi katledildiği halk eylemlerine karşı asker ablukası

Irak'ın Nasiriye kentinde dün düzenlenen eylemlerde 3 kişi katledildi, 13 kişi yaralandı. Behu'da halk güvenlik güçlerine ait araçları yaktı. Bağdat sokakları olası eylemler nedeniyle binlerce asker tarafından kuşatmaya alındı.

Irak'ın Nasiriye kentinde kötü yaşam koşullarını protesto eden halka askerler saldırdı, 3 kişi katledildi, onlarca kişi de yaralandı.

İnsanca yaşam koşulları isteyen ve hizmet yetersizliklerini protesto eden halkın eylemi askerler tarafından engellenmek istendi. 10'dan fazla kişinin gözaltına alındığı eylemde, askerlerin açtığı ateş sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Hükümetin, halk eylemlerinin devam etmemesi için kente çok sayıda asker takviyesi yaptığı öğrenildi. Kentin ana yolları da kapatıldı.

Behu kentinde yapılan eylemler esnasında da güvenlik güçlerine ait araçların yakıldığı bildirildi. Protestolar karşısında şiddete başvuran Irak hükümeti, Bağdat'ta yapılacak olası eylemleri engellemek için bugün sabahtan itibaren Bağdat Operasyonlar Komutanlığı'na bağlı binlerce askeri kentin farklı bölgelerine yerleştirdi.