28 Mart 2024 Perşembe

İnternet Yaşamdır Platformu: Sosyal medya düzenlemesi baskı getirecek

Sosyal medya düzenlemesine karşı Ankara Kuğulu Park'ta basın açıklaması yapan İnternet Yaşamdır Platformu, yasa tasarısının baskıdan başka bir şey getirmeyeceğini belirtti.

İnternet Yaşamdır Platformu, Meclis gündemine olan yeni sosyal medya düzenlemesine karşı Ankara Kuğulu Park'ta basın açıklaması yaptı.

"İnternet yaşamdır söndürülemez", "Susma haykır sansüre hayır" sloganlarının atıldığı eyleme CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de destek verdi. Bilgisayar Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Alternatif Bilişim Derneği, Linux Kullanıcıları Derneği'nin oluşturduğu İnternet Yaşamdır Platformu, sosyal medya düzenlemesine ilişkin bildiri dağıttı.

Evrensel'in haberine göre; Meclis gündeminde yer alan sosyal medya değişikliği teklifinin esas amacının sosyal medyada oluşan muhalefeti susturmak ve sosyal medyayı bitirmek olduğunu ifade eden İnternet Yaşamdır Platformu, yasa kapsamında erişim engellenmesinin yanı sıra içerik çıkarma uygulamasının da olacağına dikkat çekti. Bu sayede tüm yolsuzluk ve hukuksuzlukların da unutturulmaya çalışılacağını ifade eden Alternatif Bilişim Derneği'nden Av. Faruk Çevik, "Bugün meclis genel kuruluna getirilmesi istenen sosyal medya düzenlemesiyle ilgili internete getirilecek büyük bir sansür söz konusudur" dedi.

'ZATEN NE ZAMAN TEPKİ TOPLASALAR AĞ DARALTTIRIYORLAR'
Bu düzenleme ile çıkartılan içeriklere VPN yoluyla dahi ulaşılamayacağını söyleyen Çevik, "Türkiye'de zaten ne zaman güncel muhalefetten tepki toplayan bir olay olsa ağ daralttırılması uygulanmaktadır. Onlar sosyal medyayı kapatmayacaklarını söylüyorlar ancak bu ortamlara bir şekilde girişimiz engellenecek ve baskılanacak" diye konuştu.

'YASANIN DÜZENLENME ŞEKLİ DE ANTİDEMOKRATİK'
Tüketici Hakları Derneği adına konuşan Turhan Çakar da "Bu kamu yararına aykırı bir düzenlemedir. Bu aynı zamanda demokrasiye de aykırı bir düzenlemedir. Zaten bu yasanın düzenlenme şekli de antidemokratir. Toplumun gerçekleri öğrenme hakkı engellenecektir. Bu düzenlemenin ortadan kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuşarak sosyal medya yasasına karşı olduğunu açıkladı.