2 Mayıs 2024 Perşembe

ICOR: Kadınların kurtuluşu için gerçek sosyalizme ileri

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne dair açıklama yapan ICOR, "Dünya çapındaki militan kadın hareketini güçlendirelim! Gelin 8 Mart'ı kadınların ve tüm insanlığın özgürleşmesi için dünya çapında bir mücadele günü haline getirelim" ifadelerini kullandı.

Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kadınların savaşlara ve krizlere karşı ayağa kalktığı, İran'daki kadınların "Jin, jiyan, azadi" çağrısının tüm dünyaya yayıldığı kaydedilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de yürüttüğü barbarca savaşta katledilenlerin yüzde 70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğuna dikkat çekildi.

"Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Sudan ve Sahel ülkelerindeki (Burkina-Faso, Mali ve Nijer) kadınların korkusuz mücadelesini tüm gücümüzle destekliyoruz. Emperyalist güçlerin doğal kaynakları yağmalamak ve çevreyi tahrip etmek için dayattığı haksız savaşlara karşı mücadele etmekten vazgeçmiyorlar" denilen açıklamada, kadınların dünyanın her yerinde çifte sömürü ve baskının yoğunlaşmasına karşı ayağa kalktığı dile getirildi.

"Hindistan'da kadın çiftçiler çelik ve çimento endüstrilerinin geçim kaynaklarına yönelik yıkıcı sonuçlarına karşı korkusuzca mücadele ediyor. Yemen'de kadınlar, kişisel tehditlere rağmen, oradaki savaşın çevre ve insan sağlığı üzerindeki yıkıcı sonuçlarını ortaya koyuyorlar. Amaçları tüm dünyadaki kadınları harekete geçirmek" ifadeleri kullanılan açıklamada, Afganistan'da kadınların ölümcül tehditlere rağmen sokakları terk etmediği, Rojava'da kadınların Erdoğan rejimi ve çetelerin saldırılarına karşı kendilerini savunduğu kaydedildi.

8 Mart'ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kabul edilmesinden bu yana dünyanın dört bir yanında kadınların hakları için cesurca mücadele ettiği belirtilen açıklamada, "Kadın kitlelerinin mücadelesine ve ihtiyaçlarına yönelmek ve kadın hareketi ile işçi sınıfı hareketi arasındaki yakın bağ, her ikisi için de kurtuluş mücadelesinin ayrılmaz parçalarıdır" denildi.

Açıklama, "Dünya çapındaki militan kadın hareketini güçlendirelim! Gelin 8 Mart'ı kadınların ve tüm insanlığın özgürleşmesi için dünya çapında bir mücadele günü haline getirelim" ifadeleriyle son buldu.