29 Nisan 2024 Pazartesi

İbrahimoğlu'ndan ortak mücadele çağrısı

DEM Parti Genel Gençlik Meclisi Kurulunu gerçekleştiriyor. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gençlik Meclisi Sözcüsü İbrahimoğlu, iktidarın özel savaş politikalarına karşı "Li dijî şerê taybet têkoşînek bi heybet" kampanyası çerçevesinde bir etkinlik düzenleyeceklerini duyurdu. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi Sözcüsü Edanur İbrahimoğlu, Genel Gençlik Meclisi Kurulunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şubat ayında gerçekleşen Özgürlük Yürüyüşüne işaret eden İbrahimoğlu, "Hem Türkiye halkları hem de Kürt halkı çözümün adresinin tekrar tekrar İmralı olduğunu, sayın Abdullah Öcalan olduğunu belirtti" dedi. 

8 Mart'ın coşkusunu Newroz'la birleştirdiklerini ve Newroz'a gençlerin öncülük ettiğini kaydeden İbrahimoğlu, savaş politikalarına boşa çıkardıklarını dile getirdi. İktidarın 31 Mart yerel seçimlerinde kaybettiklerini talan hukukuyla almaya çalıştığına dikkat çeken İbrahimoğlu, "Van halkı bu hukuksuzluğun karşısında dimdik ayaktaydı. Halk, AKP-MHP iktidarının bu hukuksuzluğuna baş eğmeyeceğini gösterdi. Van halkı iradesinin gasp edilmeye çalışıldığı andan itibaren sokaklara çıktı. Van gençliği, genç kadınlar sokaklara çıktı ve protesto haklarını kullandı, direne direne kazandı. Direne direne kazanma sloganının sadece bir söz olmadığını pratikte de göstermiş oldu. Her ne kadar hükümet illegalize etmeye, gayri meşru göstermeye, bastırmaya çalışsa da Van direnişi bizim nezdimizde ne gayrimeşru ne de illegaldir. Çünkü biz de Van direnişi içindeydik, biz de oradaydık. Orada olduğumuz için gurur duyuyoruz. Van halkının iradesine sahip çıktığımız için gurur duyuyoruz. Bunu sahiplenmekten de geri durmadığımızı belirtiyoruz. Eğer Kürt halkının iradesine tekrar bir saldırı olursa aynı şekilde tepki vereceğimizi, demokratik haklarımızı kullanacağımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖZEL SAVAŞA KARŞI 'Lİ DİJÎ ŞERÊ TAYBET TÊKOŞÎNEK Bİ HEYBET' KAMPANYASI
Van direnişinin ortak bir mücadele zemininin ne kadar elzem olduğunu gösterdiğinin altını çizen İbrahimoğlu, ortak bir mücadele zemininin oluşması için üzerilerine düşen görevi yapacaklarını dile getirdi. DEM Parti Gençlik Meclislerinde örgütlenmeye çağıran İbrahimoğlu, "31 Mart seçimlerinde savaş siyasetinin ne kadar etkisiz kaldığını, bir halkın ne kadar inançlı ve iradeli olduğunu tekrar tekrar görmüş olduk. Gelecek süreçte yaratılan bu sinerjiyi, umudu ve mücadeleyi örgütlemek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Toplantımızda bunun değerlendirmesini yapacağız. Toplantımıza bir planlama önerisiyle gideceğiz. Bu planlama önerisi de artık gelenekselleşmiş olan, halkımızın ve gençlerin çok fazla sevdiği bir planlama olacak. ‘Li dijî şerê taybet têkoşînek bi heybet' kampanyamız çerçevesinde özel savaşa karşı gerçekleştireceğimiz bir etkinlik olacak" ifadelerini kullandı. 

İbrahimoğlu, azanacaklarını ve demokratik hareketi öreceklerini dile getirerek, şöyle vurguladı: "Sonu muhteşem olacak."