29 Nisan 2024 Pazartesi

İBB, MASAK raporuna dayanarak gazetecinin akbiline el koydu

Mal varlığı dondurulan Yeni Demokrasi gazetesi muhabiri Ertan Çıta'nın şimdi de İstanbulKartı'na el konuldu. CHP'li İBB, Çıta'nın ulaşım hakkını gasp eden kararı "MASAK etik kuralları"na dayandırdı. Karara tepki gösteren Çıta'nın avukatı Yıldız, "Kişinin seyahat hakkını, geçim kaynağına ulaşmasını, hayatını sürdürmesini engelleyen bir karar. İtiraz edeceğiz" dedi.

Yeni Demokrasi muhabiri Ertan Çıta'nın Resmi Gazete'de 14 Şubat günü yayınlanan kararla mal varlığının dondurulmasının ardından CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi de ulaşım hakkını gasp ederek "akbil"ine el koydu.

Dört aylık tutsaklığın ardından 26 Ocak'ta tahliye edilen Çıta'nın önce mal varlığı donduruldu. Avukatları bu karara itiraz etti. Ancak Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine yapılan başvuru reddedildi. Çıta'nın avukatları kararı Anayasa Mahkemesine taşımaya hazırlanırken, şimdi de ulaşım hakkı gasp edildi.

MASAK ETİK KURALLARI BAHANESİYLE AKBİLİ BLOKE EDİLDİ
Ajansımıza konuşan Çıta, dün İstanbul'a geldikten sonra İstanbulKart çıkardığını, gün boyu kullandığını ancak bugün itibariyle kartını kullanamadığını anlattı.

İBB Beyaz Masa'ya başvuran Çıta'ya, "MASAK etik kuralları gerekçe göstererek kartının bloke edildiği" yanıtı verildi.

Çıta, avukatlarının mal varlığının dondurulması kararının yanı sıra İstanbulKartı'na el konulmasına kararını da Anayasa Mahkemesine taşıyacağını söyledi.

AVUKAT YILDIZ: KİŞİNİN SEYAHAT HAKKI ENGELLENİYOR
Avukat Destina Yıldız, İBB'nin "Masak etik kuralları"na sığınarak müvekkillinin İstanbulKartı'na el koymasına tepki gösterdi. "Kişinin seyahat hakkını engelleyen bir karar" diyen Yıldız, bu kararla müvekkilinin günlük hayatını asgari düzeyde sürdürmesinin önüne geçilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

Şehiriçi ulaşım kartının mal varlığı sayılamayacağına dikkat çeken Yıldız, "Geçim kaynağına ulaşmasını, hayatını sürdürmesini engelleyen bir durum. Bu karara itiraz edeceğiz" dedi.