19 Mayıs 2024 Pazar

Hukuksuzlukları dile getiren Gökkan hakkında disiplin soruşturması

TJA Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan hakkında, 22 Eylül'de görülen duruşmada yaşanan hukuksuzluklar ve hapishanede yaşanan hak ihlallerine dair yazdığı dilekçe gerekçesiyle disiplin soruşturması açıldı. 

Tevgera Jinên Azad (TJA) Dönem Sözcüsü Ayşe Gökkan hakkında, maruz kaldığı hukuksuzluklara ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazdığı dilekçe gerekçesiyle disiplin soruşturması açıldı. 

Gökkan'ın, "Örgüt yöneticisi olmak" ve "örgüt üyeliği" iddialarıyla yargılandığı davanın 22. duruşmasında mahkeme başkanının talimatıyla polis avukatlara saldırmış, avukatlar ve izleyiciler darp edilerek salondan çıkarılmıştı. Mahkeme başkanı sık sık avukatların savunmalarına müdahale ederek kesmiş, avukatların reddi hakim talebi de reddedilmişti. Avukatlar buna ilişkin de reddi hakim talebinde bulunmuştu. 

Gökkan, duruşmada yaşanan hukuksuzluklar, hapishanede maruz kaldığı sorunlara ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir dilekçe yazdı. Gökkan hakkında açılan soruşturmalara ilişkin Avukat Muharrem Şahin, "Başlatılan soruşturmalarından birisi 'cezaevi yetkililerine uygun olmayan davranışlarda bulunduğu' gerekçesidir. Fakat böyle bir soruşturma mümkün değil olamaz. Konu yok, suçlama yok. Diğeri ise Cumhuriyet Başsavcılığına yazmış olduğu bir dilekçeden kaynaklıdır. Savcılığa cezaevi sorunlarıyla ilgili başvuru yaptığı bir dilekçeyi gerekçe göstererek yapmışlar. Cezaevi müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi.