30 Nisan 2024 Salı

Hilvan'da AKP'li adayın yeğeninin oy pusulalarını yaktığı anların görüntüleri paylaşıldı

DEM Parti'nin 45 yıl sonra kazandığı Hilvan'da seçim yenilenmesine gerekçe yapılan oy pusulalarının yakılması işlemini AKP'li adayın yeğeni ve iki belediye çalışanının gerçekleştirdiği görüntülerle ortaya çıktı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) 45 yıl sonra kazandığı Hilvan'da AKP'nin itirazlarını değerlendiren İlçe Seçim Kurulu, seçimin yenilenmesi kararı verdi. 31 Mart'ta oy verme işlemelerinin sürdüğü Gençlik Merkezi'nde 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait iki sandık AKP'lilerden oluşan 50 kişilik grup tarafından yakılmıştı. Yakılan 1119 Nolu sandığa ait görüntüleri "Curnê Reş'te seçimi kaybeden AKP'liler sandığı ateşe verdi" başlığı ile 31 Mart akşamı Mezopotamya Ajansı (MA) paylaşmıştı. Yakılan sandığın ıslak imzaları koruma altına alınmıştı. Sandığın ıslak imzalı sonuçlarına göre; DEM Parti 96, AKP 58, YRP 35 oy aldı. Ancak İlçe Seçim Kurulu ıslak imzalı sonuçları kabul etmedi. Kararda sandıklara ait oy pusulalarının olmaması nedeniyle yenileme kararı alındığı belirtildi. 

AKP'Lİ BAŞKANIN YEĞENİ OYLARI YAKARKEN GÖRÜNTÜLENDİ
Emrullah Acar yakılan 1120 Nolu sandığa ait yeni görüntülere ulaştı. Seçim akşamı sandıkların bulunduğu Yeni Mahalle'deki Gençlik Merkezi arkasında bulunan sokakta kaydedilen görüntülerde mevcut Belediye Başkanı ve AKP'li aday Aslan Ali Bayık'ın yeğeni ve belediye çalışanları oy pusulalarını yakıyor. Görüntülerde Bayık'ın ağabeyi Sırrı Bayık'ın oğlu Mustafa Bayık ve Belediye çalışanları Mehmet ve Halil Çeltik, bir çöp konteyner içinde oy pusulalarını yaktığı görülüyor.