29 Mart 2024 Cuma

Hesekê ve Qamışlo'da tutsaklarda dayanışma çadırları açıldı

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerinde açlık grevinde olan tutsaklara destek amacıyla Hesekê ve Qamişlo kentlerinde çadır eylemleri başlattı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Türkiye ve Kuzey Kürdistan hapishanelerinde açlık grevinde olan tutsaklara destek amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê ve Qamişlo kentlerinde çadır eylemleri başlattı.

HESEKÊ
Hesekê'de Til Hecer mahallesinde kurulan dayanışma çadırına "Şimdi Özgürlük zamanı, mutlaka kazanacağız" yazılı pankart asıldı. Gün boyunca çok sayıda ziyaret gerçekleştirildi. Hesekê ve Dirbêsiyê'den gençler, Şehit Aileleri Meclisi heyeti, Kongreya Star ile Devrimci Komünist Hareket (TKŞ) üyeleri eylem çadırını ziyaret etti.

Dirbêsiyê Meclisi üyesi Ekrem Derwiş yaptığı konuşmada, "Siyasi tutsaklar, Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve hapishanelerde siyasi tutsaklara yönelik uygulamalara karşı canlarını feda ediyor" dedi. Derwiş, tüm halkları gerici bölge devletlerinin saldırılarına karşı birlik olmaya çağırdı.

TKŞ: ZİNDANLARDA DİRENEN YOLDAŞLARA SELAM OLSUN
TKŞ, JKŞ ve CKŞ üyeleri, bir hafta sürecek olan direniş ve dayanışma çadırını ziyaret etti. "Yaşasın zindan direnişimiz" sloganı atan Rojavalı komünistler, çadırda nöbet tutanlar tarafından slogan ve alkışlarla karşılandı.

Ziyarette TKŞ adına konuşan Cemil Seydo, "Türkiye ve Kürdistan zindanlarında faşizme karşı direnen yoldaşlarımıza selam olsun. Faşist Türk devleti Kürt halkına yönelik imha ve inkar saldırısını sürdürüyor. Rojava'da Til Temir ve Eyn İsa'yı ele geçirme hayalleri yapıyor. Güney Kürdistan'da işbirlikçileri ile gerilla alanlarına yönelik saldırıları devam ettiriyorlar" dedi.

Sömürgeci bölge devletleri ve işbirlikçilerinin Rojava devrimini boğmaya çalıştığını dile getiren Seydo şöyle konuştu: "Zindanlarda esir alınmış yoldaşlar bu saldırılara direnerek cevap veriyor. Bizler de Rojava siperlerinde direnerek, onların sesi olarak dayanışmayı ete kemiğe kavuşturabiliriz. Zindanlardaki direniş Rojava'yı koruyorsa, bizler de Rojava'dan onlara destek olmalıyız. Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü tüm Ortadoğu halklarının özgürlüğüdür. Bütün halklar bu direnişe ses olmalıdır."

QAMIŞLO
Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Qamışlo'nun Siyahi Mahallesinde de destek çadırı açtı. Gençlerin eylemini Xerbi mahallesi halkı ziyaret etti. PYD Mahalle Eş başkanı Selehattin Şexmus Hilbo, "Önder Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecek. Direnişi Amed Zindanında Mazlum Doğan'dan öğrendik. Halkların özgürlüğü için bedenlerini ateşe verenler bizim öncülerimizdir" dedi.

Konuşmanın ardından eylem alanından Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önüne kadar yürüyüş gerçekleştirildi.