28 Nisan 2024 Pazar

Hesekê Newrozu'ndan 'kimse bizim irademizi kıramaz' mesajı

Hesekêliler Newroz alanlarından mesajını verdi. ETHA'ya konuşan halk işgalci Türk devletinin saldırılarının iradelerini kıramayacağını vurguladı.

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hesekê kentinde binler Newroz alanlarına aktı. Newroz alanında Xunav Zawî, Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) temsilcilerinden Cemîl Sîdwo ve Alan Mihemed ETHA'ya konuştu.

Tüm Kürt halkının Newrozunu kutlayan Xunav Zawî, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın fikirlerinin hapsedilemediğine vurguladı. Xunav Zawî, "Sağ olduğumuz sürece ayakta olacağız, kimse bizim irademizi kıramaz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

İşgalci Türk devletinin saldırılarına dikkat çeken Xunav Zawî şunları ifade etti: "Savaş uçakları bizi korkutamaz. Uçaklar oldukça şehitlerimiz oldukça biz o kadar güçleneceğiz. Şehitlerimizin takipçisi olacağız."

'BIJÎ NEWROZ, BIJÎ SOSYALÎZM'
TKŞ temsilcilerinden Cemîl Sîdwo Newrozun ayaklanmaların ve direnişin günü olduğunu vurguladı. Sîdwo "Tüm Kürt halkının ve Kürdistan halklarının Newrozunu kutluyoruz. Hapishanelerdeki yoldaşlarımızın, dağlardaki gerillaların Newroz'unu kutluyoruz. Newroz ayaklanmaların, direnişlerin günüdür. Bu yüzden de dört parça Kürdistan ve bütün dünyadaki ezilenlere kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Newrozun Kürt halkı için tarihi bir gün olduğunu ve bu günden güç aldıklarını belirten Sîdwo şunları kaydetti: "Bugün binlerce Demirci Kawa, Mazlum Doğan, Sarya Özgür var. Newroz böyle yaratıldı. Newroz Kürt halkı ve Kürdistan halkları için özgürlük günüdür. Bijî Newroz, bijî sosyalîzm!"

'BU YIL ZAFERİMİZİN YILI OLSUN'
Alan Mihemed ise gerillanın müjdesini tüm Kürt halkına kutladı, "2024 Newrozunu öncelikle önder Apo'nun, dağlardaki gerillanın, şehit ailelerinin ve tüm Kürt halkının kutluyorum. Bu yıl zaferimizin yılı olsun" dedi.