6 Mayıs 2024 Pazartesi

Hedef gösterilen zihinsel engelli Gezer tutuklandı

Sur Belediyesi eşbaşkanlarının mazbatasını aldıktan belediye binasında halkla buluşması sırasında yaşananlar bahane edilerek AKP medyası tarafından hedef gösterilen yüzde 50 zihinsel engelli Uğur Gezer tutuklandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Diyarbakır'ın Sur Belediyesi'nde eşbaşkanlarının mazbatasını alarak belediye binasında halkla buluşmasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Mustafa Kemal'in fotoğraflarını hedef gösterdiği bahanesiyle gözaltına alınan zihinsel engelli Uğur Gezer tutuklandı.

Gezer'in, "Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet etmek" ve "Cumhurbaşkanına hakaret" iddialarıyla tutuklandığı öğrenildi.

DAHA ÖNCE DE TUTUKLANMIŞ
Uğur Gezer'in, daha önce de tutuklandığı ve 2,5 yıllık tutsaklığın ardından o dönem verilen zihinsel engelli raporunun ardından tahliye edildiği ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan Gezer'in annesi Fatma Gezer, oğlunun kalabalık gördüğü yere gitme eğilimi gösterdiğini söyledi. Sur'daki sokağa çıkma yasakları döneminde tutuklanan oğlunun 2 yıl 6 ay hapishanede kaldığını anlatan Fatma Gezer, hastaneye sevk edildiğini yüzde 50 zihinsel engelli raporu verilerek serbest bırakıldığını söyledi.

Anne Gezer, "Oğlum gözaltına alındıktan sonra evimize baskın yapıldı, evin altını üstüne getirdiler. Oğlum engelli olduğu için nerede bir kalabalık görse oraya gidiyordu. Düğünlere, toplantılara... Ancak kimseye bir zararı yok" diye konuştu.

"Engelli bir insanı oraya tıkıp ne yapacaklar? Yüzde 50 raporu olan bir insanı nasıl alıp götürüyorlar" sözleriyle tepkisini dile getiren Fatma Gezer, oğlunun DEM Parti yöneticisi olarak gösterilmesine de tepki gösterdi. Gezer, oğlunun engel durumundan kaynaklı bir yere yönetici olmasının mümkün olmadığını vurguladı.