17 Mayıs 2024 Cuma

HDP: Semra Güzel yalnız değildir

HDP Kadın Meclisi, iktidar tarafından fotoğrafları servis edilerek örgütlü bir linç kampanyasının hedefi olan Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile dayanışma çağrısı yaptı. Asıl amacın AKP-MHP erkek ittifakının itibarını kurtarmak olduğu vurgulanırken, cinsiyetçi saldırılara boyun eğilmeyeceği belirtildi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, iktidar tarafından saray medyasına servis edilen fotoğraflarla başlayan örgütlü linç kampanyasına ve hedef göstermelere karşı, Diyarbakır Milletvekilleri Semra Güzel'in yanında olduğunu kaydetti.

Haberi yapan gazetecilerin Güzel'in TJA aktivistliğini de hedef aldığı belirtilirken, erkek yargının saray talimatı doğrultusunda jet hızıyla harekete geçerek Semra Güzel hakkında fezleke hazırlamasına dikkat çekildi.

İktidarın bu hamleleriyle HDP'nin yanı sıra Kürt kadın hareketini, kadın özgürlük mücadelesini hedef aldığı dile getirilirken, amacının kumpas siyasetini devam ettirmek ve AKP-MHP erkek ittifakının yerlerde olan itibarını kurtarmak olduğu vurgulandı. HDP Kadın Meclisi, daha önce de benzer saldırılarla karşı karşıya kaldıklarının ancak bu saldırıların erkek egemen iktidarı al aşağı edilmekten kurtaramayacağının altını çizdi.

"Semra Güzel, halkının vekilidir ve bu sorumluluğunu layıkıyla yerine getiren bir isimdir. İktidarın itibarsızlaştırma siyasetiyle diz çökecek, boyun eğecek bir kadın değildir. Ne fezlekeleriniz ne soruşturmalarınız ne de baskılarınız Semra'yı mücadele etmekten alıkoyamayacaktır" şeklinde devam eden açıklamada, HDP Kadın Meclisi olarak iktidarın erkek egemen kadın düşmanı saldırılarına karşı mücadelenin yılmadan devam edeceği kaydedildi.

HDP Kadın Meclisi, Diyarbakır Milletvekili ve Kadın Meclisi üyesi Semra Güzel'in her gün olduğu gibi bugün de yanında olduğunu ifade ederek, "HDP'nin kadın siyasetine yönelik bu saldırılara karşı ses çıkarmak, Semra Güzel'in yalnız olmadığını belirtmek ve onunla dayanışmak kadın mücadelesi açısından tarihsel bir görevdir" dedi.

Tüm kadınlara Semra Güzel'le dayanışma çağrısı yapan Kadın Meclisi, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: "Buradan Semra'nın sözleriyle sesleniyoruz: Cinsiyetçi saldırılara, kadın düşmanı politikalara bugüne kadar pabuç bırakmadık bundan sonra da bırakmayacağız."