19 Mayıs 2024 Pazar

HDP Kadın Meclisi tacizi teşhir etti

HDP Kadın Meclisi, sosyal medya hesaplarında üye ve yöneticilerinin taciz edildiğini duyurdu. Bunun bir tehdit ve korkutma politikası olduğunu bildiklerini dile getiren HDP'li kadınlar, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini kaydetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, üye ve yöneticilerine yönelik sosyal medya hesaplarından yapılan tacizi teşhir etmek amacıyla İHD İstanbul Şube binasında açıklama yaptı. Açıklamaya, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisi, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Yeni Demokrat Kadın (YDK), Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Kadınların Kurtuluşu üyesi kadınlar katıldı. 

ÇELİK: BENİM ADIMA ARKADAŞLARIMA MESAJ GÖNDERİLİYOR
Uzun bir süredir sosyal medya hesaplarından taciz edildiğini söyleyen HDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Beser Çelik, "Benim adıma birçok arkadaşıma mesaj atılıyor. Resimlerim gönderilerek, görüşülmek isteniyor. Arkadaşlarım tehdit ediliyor" diyerek, yapılan saldırıların tüm kadınlara gözdağı olduğunu söyledi.

ÇEPER: CİNSEL İÇERİKLİ MESAJLAR ATILIYOR
Cinsel saldırı içerikli mesajların kendisine de atıldığını söyleyen HDP Kadın Koordinasyonu üyesi Aysun Çeper, "Fiziksel takip, sosyal medya hesaplarından cinsel içerikli mesajlar atılıyor. Bu mesajlar 'Dr.' adlı bir hesaptan gönderiliyor. Burada kadınları seçmeleri tesadüf değil. Biz buna karşı geri adım atmayacağız. Teşhir etmeye devam edeceğiz" diye belirtti.

DEMİR: TEHDİT VE KORKUTMA POLİTİKASI
Aynı hesaptan mesajlar aldığını söyleyen HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Esengül Demir de, "Arkadaş olup, sohbet etmek istediğini belirtti bu kişi. Reddettikten sonra benimle olan yazışması kesildi. Daha önce de pek çok kadın arkadaşa mesaj atması devam etti. Bunların tehdit ve korkutma politikası olduğuna biliyoruz. HDP ve kadın mücadelesi içerisinde yer alan kadınlarız. Yapılan tehditler ve tacizler bizi ne mücadelemizden ne de sahadan geri çekmeyecek" ifadelerini kullandı.