19 Mayıs 2024 Pazar

HDP heyeti DEDAŞ'ı protesto eden Lice halkını ziyaret etti

HDP heyeti, Lice'de DEDAŞ'ın polis marifetiyle elektrik sayaçlarını direklere taşıma işlemleri sırasında saldırıya uğrayan halkı ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde DEDAŞ ekiplerinin sayaçları direklere taşımasını protesto eden halkla bir araya geldi.

ÇOCUK, YAŞLI, KADIN DEMEDEN ŞİDDET
HDP heyeti, esnaf ve halkın dünden bu yana yaşadıkları sorunları dinledi. Hukuk dışı uygulamalara maruz kaldıklarını belirten Liceliler, şunları dile getirdi: "Sayaçların direklere takılmasına karşıyız. Polisler evlerimizi basıyor. Bu insanlık mıdır. Çocuk, kadın, yaşlı demeden bizi yere yatırıyor, kapılarımızı kırmaya çalışıyorlar. Bu gençlerin hepsi artık zulmü kabul etmedi. Biz nereden bileceğiz bizim faturamız ne kadar gelmiş. Elektrik sayaçlarının direklere takılmasının hukuki değildir, kabul etmiyoruz." 

'KENTİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'
HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer ise, elektrik sayaçlarını halkı zan altında bırakan, küçük düşüren ve toptan suçlu muamelesi gösterme uygulamasına tepki gösterdi. Halkın yapılan bu işleme güvenmediğini dile getiren Taşçıer, "Belki o sayaçları kendilerine göre ayarlayacaklar. Halktan fazla para almaya çalışıyorlar. Bir kenti yıkmaya çalışıyorlar. Polis, asker demeden gece yarısı kapılar kırılıp, insanları darp edip gözaltına aldılar. Bu demokrasi ve hukuka aykırı uygulamalar. Artık yeter, bu zulmü kimse kabul etmiyor. Yaşananları her alanda dile getireceğiz. Demokratik yollarla elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.