29 Nisan 2024 Pazartesi

HBDH'den Bursa Yıldırım'da eylem

Bursa Yıldırım'da gerçekleştirdikleri eylemi duyuran HBDH Garibe Gezer Milisleri, ""Türkiye'de halk ayaklanmaları, Kürdistan'da serhildanlar faşizmin uykularını kaçırıyor, ezilenler faşizme kabus oluyor" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Garibe Gezer Milisleri, Bursa Yıldırım'da AKP Belediyesine ait bir geri dönüşüm fabrikasını ateşe verdiklerini duyurdu. 

'EZİLENLER FAŞİZME KABUS OLUYOR'
Faşizmin kaybetme korkusuyla gün geçtikte daha da saldırdığı belirtilen eyleme ilişkin açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Türkiye'de halk ayaklanmaları, Kürdistan'da serhildanlar faşizmin uykularını kaçırıyor, ezilenler faşizme kabus oluyor. Birleşik devrim yolunda faşizmin zindanlarında fiziki olarak tutsak edilen yoldaşlarımız ağır işkenceler görüyor. Başta Kürt halk önderi Abdullah Öcalan olmak üzere İmralı tecrit ve imha sistemiyle düşünceler tutsak edilmeye çalışılıyor. Bu zulüm karşısında başlayan açlık grevleri karanlığa ışık tutuyor, mücadelenin her alanda nasıl yapılması gerektiğini bizlere öğretiyor. Bizler, birleşik devrim neferleri olarak zindanlardaki direnişi selamlıyor, yaptığımız eylemlerle bu direnişe güç oluyoruz.

'6 OTOBÜS VE KONTEYNER KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ'
"HBDH Garibe Gezer milisleri olarak, Bursa/Yıldırım'da 1 Nisan günü, saat 20.00 sularında AKP Belediyesine ait geri dönüşüm fabrikasını ateşe verdik! Geri dönüşüm fabrikası tamamen kül olurken içeride bulunan 6 otobüs ve konteynerlerde kullanılamaz hale getirildi. Yaşasın HBDH. Yaşasın birleşik devrimimiz. Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur!"