30 Nisan 2024 Salı

HBDH YK: Kürdistan'da halkın iradesi kazanacak

Kendine devrimciyim, demokratım ve özgürlükten yanayım diyen herkesin faşizmin bu gasp saldırısı karşısında direnen Van halkının haklı iradesinin yanında yer alması gerektiğini vurgulayan HBDH Yürütme  Komitesi, özgürlüğün sokakta kazanılacağının altını çizdi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, Van'da halk iradesinin gasp edilmek istenmesine karşı açıklama yaptı. "Van halkı yalnız değildir! Kürdistan'da halkın iradesi kazanacak" başlıklı açıklamada, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın mazbatasının AKP'li adaya verilmesinin, AKP-MHP iktidarının Kürdistan'da sömürgeci işgal hukuku uyguladığını açık bir şekilde gözler önüne serdiği kaydedildi. 

Seçim sonrası Erdoğan'ın Başur Kürdistan'a ve Rojava'ya dönük işgal tehditlerinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bu yönüyle halkın seçilmiş belediyelerinin gasp edilmesi pratiği bu kirli savaş zihniyetinden bağımsız değildir. Faşizm tarafından Kürt halkına dönük topyekün bir savaş politikası uygulanmakta belediyelerde bu savaş konsepti kapsamında gasp edilmeye çalışılmaktadır" denildi. 

'DEVRİMCİ EYLEMLERİN GÜCÜYLE FAŞİZMDEN HESA SORMALIYIZ'
Kendine devrimciyim, demokratım ve özgürlükten yanayım diyen herkesin faşizmin bu gasp saldırısı karşısında direnen Van halkının haklı iradesinin yanında yer alması gerektiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti: "Van halkı büyük bir oy farkıyla belediyeyi kazanarak iradesini beyan etmiştir. Halkların Birleşik Devrim Hareketi olarak bu iradeyi sahipsiz bırakmayacağız. Van halkı başta olmak üzere Kürdistan halkının onurlu direnişi ve irade beyanı yalnız değildir. Gün Kürdistan halkının devrimci iradesinin yanında saf tutma ve faşizmden hesap sorma günüdür. Bu temelde işgalci faşizmin karşısında bulunduğumuz bütün alanlarda direnişi büyütmeli Kürdistan halkının haklı direnişinin yanında saf tutmalıyız. Devrimci eylemlerimizin gücüyle faşizmden hesap sormalıyız.

'ÖZGÜRLÜK SOKAKTA KAZANILIR'
"Faşizmin anladığı tek dil devrimci eylemin dili olacaktır. Bu temelde meseleyi bir hukuk oyununa sıkıştırmadan Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında Van halkı başta olmak üzere bütün Kürdistan halkının iradesine sahip çıkmak tarihsel sorumluluğumuzdur. Faşizmin her türlü yasak ve baskısına rağmen halkın devrimci direnişi gücünü tarihsel haklılığından almaktadır. Dağlarda gerillamız, şehirlerde milislerimiz, zindanlarda tutsak yoldaşlarımız bizlere bırakılan direniş geleneğinin bilincinde ve kararlılığında hareket etmektedir. 15-16 Haziran, Kızıldere, Gezi, 6-7 Eylül Kobani Serhildanı gibi direnişler Birleşik Devrim tarihimizde mücadelenin daima sokakta olduğunu ve sokakta kazanıldığını göstermiştir. Bugünde, yapılan bu haksızlıklara karşı halkın sokakta başlatmış olduğu direnişi selamlıyor ve zaferin sokakta kazanılacağını bir kez daha yineliyoruz. Faşizmi yıkalım özgürlüğü kazanalım! Van halkı yalnız değildir! Özgürlük sokakta kazanılır! Yaşasın birleşik devrimimiz!"