14 Mayıs 2024 Salı

HBDH İşçi İntikam Milisleri'nden Kocaeli'de eylem

Kocaeli'de faşiste ait olduğunu belirttikleri bir aracı ateşe verdiklerini duyuran HBDH İşçi İntikam Milisleri, faşizmin ve patronların kabusu olduklarını kaydetti. HBDH açıklamasında, "Bu eylemimizi Metina ve Bakur operasyonlarına karşı misilleme olarak yaptık. İşgal saldırıları devam ettikçe eylemlerimizde devam edecek. HBDH İşçi İntikam Milisleri olarak uyarıyoruz; Kürdistan'daki işgale son verin" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) İşçi İntikam Milisleri, faşistlere ait olduğunu belirttikleri bir aracı ateşe verdiklerini duyurdu. 1 Mayıs yaklaşırken, AKP-MHP faşizminin "yasaklar" politikasına devam ettiği belirtilen eyleme ilişkin açıklamada, şu ifadeler yer aldı: 
"İşçi ve emekçilerin bedel ödeyerek mücadele alanı haline getirdiği Taksim Meydan'ı, işçilere ve emekçilere kapatıldı. Başta 1 Mayıs şehitleri olmak üzere bu mücadelede bedel ödeyen tüm yoldaşları saygıyla anıyoruz. Kürdistan'da işgal ettiği toprakları sömürerek, Türkiye'de işçilerin canını hiçe sayarak alın terini sömüren faşizm, gelişen grev dalgaları karşısında korkmakta, bu korkuyla daha da saldırganlaşmaktadır.

'FAŞİZMİN VE PATRONLARIN KABUSU OLUYORUZ'
"AKP-MHP faşizmi, kendi yandaşlarına ve çalışanlarına zenginlik aktarırken bunu Kürdistan'ı işgal ederek, işçi ve emekçilerin alın terini sömürerek, onlara sefaleti reva görerek yapıyor. Bizler, birleşik devrimin neferleri olarak, alın terinin, mazlumun yanında saf tutuyoruz. Faşizmin ve patronların kabusu oluyoruz.

'EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞI HBDH SAFLARINA ÇAĞIRIYORUZ'
"24 Nisan günü, saat 23.30 sularında, Kocaeli/Karamülsel'de bir faşiste ait arıcı ateşe verdik Eylemimiz sonucu araç kullanılmaz hale geldi. Bu eylemimizi Metina ve Bakur operasyonlarına karşı misilleme olarak yaptık. İşgal saldırıları devam ettikçe eylemlerimizde devam edecek. HBDH İşçi İntikam Milisleri olarak uyarıyoruz; Kürdistan'daki işgale son verin! Tüm halkımızı işgale ve emek sömürüsüne karşı HBDH saflarına çağırıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın HBDH! Faşizmi yıkacağız özgürlüğü kazanacağız!"