27 Nisan 2024 Cumartesi

'Hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz'

8 Mart eylemi yapan Urfa İl Kadın Platformu, "Rojava'dan Filistin'e, Afganistan'dan İran'a kadınların sesini, sözünü, eylemini çoğaltarak hep birlikte bu karanlığı aşacağız" dedi.

Urfa İl Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Savaşa, şiddete, yoksulluğa karşı barışı, hayatlarımızı ve haklarımızı savunuyoruz" pankartı açılan eyleme çok sayıda kadın katıldı.

Basın metnini okuyan Özlem Ulutaş, kadınların haklarının seçimle değil sokakta mücadeleyle kazanıldığını söyledi. Türkiye'de her gün en az 3 kadının katledildiğini, faillerin ise cezasızlık politikalarıyla etrafta gezdiğini belirten Ulutaş, "Kadının emek, beden ve yaşam hakkını koruyamayan yasaların da hiçbir meşrutiyeti yoktur. Ülkemizde kadın cinayetlerindeki akıl almaz artış, işgücündeki kadın sayısının muazzam düşüşü, erkeğin uyguladığı şiddete bağlı boşanma davalarının sayısındaki artış, kadın cinayeti davalarında her türden gerekçe ile uygulanan iyi hal ve ya haksız tahrik indirimleri kadının yasa eliyle değersizleştirildiğini, yeni kadın cinayetlerine davetiye çıkarıldığını bizlere göstermektedir" dedi.

"Rojava'dan Filistin'e, Afganistan'dan İran'a kadınların sesini, sözünü, eylemini çoğaltarak hep birlikte bu karanlığı aşacağız" diyen Ulutaş, her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı seslerini yükseltmeye devam edeceklerini belirtti.

Açıklama, "Jin jiyan azadî" sloganı ve çekilen halaylarla sona erdi.