27 Nisan 2024 Cumartesi

Hatimoğulları Silopi'den seslendi

Partisinin Silopi'de düzenlediği seçim mitingine katılan Hatimoğulları, Silopi'de yürüttükleri çalışmaları hatırlatarak kapı kapı dolaşma ve DEM Parti'ye oy isteme çağrısı yaptı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Şırnak Silopi'de gerçekleştirdiği seçim mitinge katıldı. Katledilenleri anarak söze başlayan Hatimoğulları, belediye eşbaşkan adayları Adalet Fidan ve Süleyman Şavluk'un yürüttükleri çalışmaya işaret etti. 

DEM Parti Belediyesinin aylık su ücretini haneler için 9 liraya sabitlediğini, şehir içi ulaşımı öğrenciler için 25 kuruş kadınlar için 50 kuruş yaptığını hatırlatan Hatimoğulları, "Yine Silopi Belediyemiz kadın çalışmalarını yüzde 200 oranda artırdı. Çok dilli eğitimle kreşler açtı. Kültür sanat merkezlerinde herkesin kendi kültürüyle ve anadiliyle çalışma yürütebileceği alanlar yarattı. Ekolojik mücadeleye çok önem veren bir parti olarak buralara 6 bin ağaç diktik. Her bir ağaç DEM Parti'dir, DEM neferidir. Ben bir Hataylı olarak, bir depremzede olarak, Silopi Belediyesinin yardımımıza nasıl geldiğini biliyorum. Silopi Belediyesinin Antakya'da kurduğu aş evini, Defne'de kurduğu aş evini biliyorum" dedi. 

Kapı kapı gezerek DEM Parti'ye oy isteme çağrısı yapan Hatimoğulları, "Oyu Silopi'de, Cizre'de, Şırnak'ta ya da herhangi bir ilçede olup şehir dışında yaşamak zorunda kalan işçi kardeşlerimiz, öğrenci kardeşlerimiz olabilir. İşte ikinci yol da telefon rehberimizi taramak ve nerede bir eş, dost, akraba varsa arayıp onların burada oy kullanmalarını istemeniz. Bunu sizden rica ediyoruz. Kendilerine en yakın DEM Parti il-ilçe binasına gitsinler ve isimlerini yazdırsınlar. Onları seçmen oldukları yerlere biz taşıyacağız" ifadelerini kullandı.