29 Nisan 2024 Pazartesi

Hatimoğulları: Hırsızlar derhal istifa

Partisinin Şırnak il örgütü önünde açıklama yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, Şırnak'ta iktidarın asker ve polis eliyle halkın iradesini gasp ettiğini kaydetti. Mazbatanın verildiği Beytüşşebap, Uludere ve Şırnak başkanlarının gayrimeşru olduğunun altını çizen Hatimoğulları, "Hırsızlara asla geçit vermeyeceğiz. Hırsızlar derhal istifa" dedi. 

31 Mart yerel seçimlerde, kente asker ve polis taşıyarak, her türlü usulsüzlüğü uygulayarak halkın iradesini gasp eden AKP'ye karşı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) mücadelesi sürüyor. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın da katılımıyla, il örgütü önünde açıklama yapıldı.

'ŞIRNAK'TA SEÇİMLERİ ASKER VE POLİS ÇALMIŞTIR'
Söz alan Hatimoğulları, iktidarın Şırnak'ı açık hava karakoluna dönüştürdüğüne işaret etti etti ve "Şırnak'ta seçim günü bulunan her iki kişiden biri asker veya polisti. Elimdeki bir notu sizinle paylaşmak isterim. Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretim Okulunda sadece ve sadece askerler oy kullanmış. 5 bin 940 seçmen, 5 bin 940 erkek. Aileleri burada değil, herhangi bir konutta ikamet etmiyorlar. Ama bunlar sadece bir okulda oy kullanmışlar ve o okuldan tamamen AKP çıkmış. 'Konuş, sen nerelisin' diyen Şırnaklı abimiz aslında bu seçimin fotoğrafını çizmiştir. Şırnak'ta seçimleri asker ve polis çalmıştır" dedi. 

'BEYTÜŞŞEBAP, ULUDERE VE ŞIRNAK BAŞKANLARI HIRSIZDIR'
Şırnak'ta mazbatayı alan AKP'li başkanın meşru olmadığının altını çizen Hatimoğulları, "Hırsızlıkla Şırnak halkını yönettiğini zanneden, Şırnak sokaklarında onursuzca yürümeyi göze alarak bu görevi kabul eden bu belediye başkanına derhal istifa etmesi çağrısı yapıyoruz. Şırnak halkı seni istemiyor. Kayıtlara "hırsız başkan" olarak girdin. Bu yaftayla Şırnak'ta belediyeyi yönetebileceğini sanıyorsan, bu onursuzluğu üzerinde taşıyacaksan evet korumalarınla gezmeye devam edebilirsin. Ancak bizim açımızdan belediye başkanı, bu sokaklarda aldığı oyları büyük bir gururla taşıyarak dolaşandır. Oysa, biraz önce kurumlar adına konuşan arkadaşımızın da dediği gibi, Şırnak'ta hiçbir zaman bulunmamış olanları, Şırnak'ın yolunu bilmeyenleri seçim sabahı otobüslerle taşıdılar ve Şırnak halkının iradesini gasp ettiler. Üstelik sadece Şırnak'ta da değil, Uludere ve Beytüşşebap'ta da durum aynı şekilde. Hırsızlıkla atanmış belediye başkanlarınca sözüm ona kazanılmış seçimler... Biz bu seçimleri gayrimeşru görüyoruz. Biz bu seçimleri çalınmış olarak ilan ediyoruz. Beytüşşebap, Uludere ve Şırnak'taki belediye başkanlarını hırsız ilan ediyoruz, gayrimeşru ilan ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

'HIRSIZLARA ASLA GEÇİT VERMEYECEĞİZ'
Şırnak'ın mücadelesini her y erde büyüteceklerinin altını çizen Hatimoğulları, şöyle devam etti: "Halkın olan halkın kalacaktır. Halkın iradesine hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Taşımalı askerlerle buradaki Kürt halkına diz çöktüreceğini zannediyorsan büyük yanılıyorsun. Büyük yanılıyorsun AKP. Kayyım atadığın yerleri katlayarak geri aldıysak, burada halkın iradesi var demektir. Askerinle, polisinle Kürt halkına, halklara diz çöktüremeyeceğini bu seçimde sana gösterdik. Bir kere daha göstereceğiz. Daha güçlü göstereceğiz. Şırnak halkıyla olmaya, bu dayanışmayı sürdürmeye, bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Hırsızlara asla geçit vermeyeceğiz. Hırsızlar derhal istifa."