28 Nisan 2024 Pazar

Hatice Yıldız'ın tutuklanması protesto edildi

DEM Parti ve MATUHAYDER, 75 yaşındaki Hatice Yıldız'ın tutuklanmasını protesto etmek üzere Bakırköy Hapishanesi önünde toplandı. Açıklamayı okuyan Dilek Demir "Sayın Öcalan" dediği için kitle gözaltına alınırken, basın emekçileri de taciz ve tehdit edildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER), 75 yaşındaki Hatice Yıldız'ın tutsak kızı ve koğuş arkadaşına para yatırmasına tepki göstermek için Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesi'nde yan yana geldi.

"Tecridi kırmak toplumsal barışı sağlamaktır, hasta tutsaklar serbest bırakılsın" pankartı açılan eylemde konuşan DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz, hapishanelerdeki tecrit ve açlık grevinin uzun süredir devam ederken, hasta tutsakların da ağır durumda olduğuna işaret etti. Hatice Yıldız'ın tutuklanırken sedyede taşındığına işaret eden Yangöz, "Biz bunların hepsini kırana kadar bu mücadelenin arkasında olacağımızın sözünü buradan bir kez daha veriyoruz" dedi.

Adalet Nöbeti tutan tutsak yakını Fince Akman, hapishanelerdeki açlık grevi eylemlerine ve hasta tutsaklar üzerindeki hak ihlallerine işaret ederek, "Biz hapishanelerden çocuklarımızın tabutu çıksın istemiyoruz. Biz savaş değil barış istiyoruz" dedi.

MATUHAYDER Eşbaşkanı Dilek Demir, basın metnini okuduğu sırada, "Sayın Öcalan" dediği gerekçesiyle polisler tarafından engellendi ve kitle önce abluka altına alındı, sonrasında gözaltına alındı.

Basın emekçileri ise polisler tarafından yoğun bir şekilde taciz ve tehdit edilerek görüntü almaları engellenmeye çalışıldı.