19 Mayıs 2024 Pazar

Hakkari'de yangın yayılıyor: Müdahale edilmiyor

Hakkari'de çıkan yangının yayılmasına rağmen müdahale edilmiyor. Gazetecilerin çekim yapması ise bölgenin güvenli olmadığı gerekçesiyle engellendi. 

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde birçok kuş türünün yaşadığı Yüksekova-Şemdinli arası ve Örnekköy'ün karşısında bulunan Nehil Sazlık alanında çıkan yangın devam ediyor. Sazlıkta devam eden yangına karadan müdahale edemeyen itfaiye ekipleri, bölgeden ayrıldı. 

Yangının yayılmasına rağmen havadan da müdahale edilmedi.

Yangının sürdüğü bölgeye giden gazeteciler ise Harunan ve Örnekköy karakollarında bulunan askerler tarafından engellendi. Askerler, engellemeyle ilgili, "Bölge şuan güvenli değil ve operasyon bölgesidir. Havadan SİHA ve helikopterlerle izlenim yapılıyor. Alanda çekim yapamazsınız, yangın bir haftaya kadar sürer, siz de bir haftaya kadar beklemelisiniz. Operasyon bölgesi olduğundan dolayı çekim yapamazsınız" gerekçesini öne sürdü.

Öte yandan yangın yerine sevk edilen itfaiye, Orman Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ekipler, arazi koşulları uygun olmadığı ve bölgenin bataklık olmasını gerekçe göstererek bölgeden ayrıldı.