19 Mayıs 2024 Pazar

Gamze ve Hivda Taksim eyleminde kelepçelerini çıkardı

Boğaziçi direnişine katıldıkları için haklarında ev hapsi kararı verilen SKM Genel Meclis üyesi Gamze Toprak ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi ÖGK Merkezi Koordinasyon üyesi Hivda Selen Taksim'de yapılan eyleme katıldı. Gamze ve Hivda, ev hapsi gerekçesiyle ayaklarına takılan elektronik kelepçeleri eylem alanında kadınların sloganları eşliğinde çıkardı.

Boğaziçi direnişine katıldıkları için bir aydır ev hapsinde olan Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Meclis üyesi Gamze Toprak ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Özgür Genç Kadın Merkezi Koordinasyon üyesi Hivda Selen Taksim'de yapılan eyleme katıldı.

"Ev hapsini tanımıyorum", "Ev hapsindeki kadınlara özgürlük" dövizleriyle eyleme katılan Gamze ve Hivda, ayaklarına takılan elektronik kelepçeleri eylem alanında çıkardı. Ev hapsi kararının kadın isyanını ve direnişini durduramayacağına dikkat çekti.

Gamze elektronik kelepçeyi, "Kadınlar evlere sığmaz diyoruz. Elektronik kelekçeleri söküyoruz. Sokaklara, alanlara, meydanlara taşıyoruz" dedikten sonra kelepçeyi söktü.

Ev hapsi kararını tanımayarak 8 Mart eylemine katılan Devrimci Parti MYK üyesi Burcugül Çubuk da "Kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, kadın siyasetçilerin hapsedilmesine karşı sokağa çıktığımız için ev hapsine gönderildik. Bugün kadınlar olarak 8 Mart'ta bizi evlere hapsedemezsiniz, köleleştiremezsiniz diyerek, bu zincirin son halkasını kopartarak buraya geldik. Bizi yenemeyeceksiniz, erkek devleti, faşizmi biz yeneceğiz. Kadınlar kazanacak" diye konuştu.