17 Mayıs 2024 Cuma

Gamze Açar davasında ATK'den rapor beklenecek

Bir otelin 5. katından düşerek şüpheli bir biçimde yaşamını yitiren Gamze Açar davasının 4. duruşması görüldü. Mahkeme, ATK'dan rapor istenmesine karar verdi.

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 7 Kasım 2020'de iş görüşmesi için gittiği bir otelde tecavüze maruz kalan ve ardından otelin 5. katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren Gamze Açar davasında failler Rıza Doğan, Mustafa Emre Demiral, Mehmet Doğan, Emre Eker ve Hüseyin Emre Gürgen'in, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kasten öldürme" suçlarından yargılandıkları dosyanın 4. duruşması Ankara Batı Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Gamze Açar'ın ailesi ve avukatı duruşma salonunda hazır bulunurken tutuklu yargılanan failler duruşmaya SEGBİS'le bağlandı. Faillerden tutuksuz yargılanan Hüseyin Emre Gürgen duruşmaya katılmazken, Emre Eker ise SEGBİS'te oluşan teknik sorun nedeniyle duruşmaya bağlanmadı. Faillerin avukatları ise duruşma salonunda hazır bulundu.

Failler savunmalarında kendini aklamaya çalışırken Mehmet Doğan'ın "Mahkemenin uzun süreceğini düşünüyorum. Bu süre içinde askerliğimi yapmak istiyorum ve birliğime teslim olmak istiyorum" şeklindeki savunması dikkat çekti. Faillerin ardından avukatları savunma yaptı.

Ardından mahkeme başkanı ara kararı açıkladı. Mahkeme, "Tutuklu yargılanan faillerin bir sonraki duruşmada salonda hazır bulunmalarına, dosya aslının Adli Tıp Kurumu'ndan (ATK) dönüşünün ve düzenlenecek olan raporun beklenmesine, ATK'ye müzekkere yazılarak Gamze Açar'ın vücudunda oluşan kırık, ekimoz ve morlukların düşme anına mı ilişkin olduğu yoksa öncesine mi ait olduğu, öncesine aitse ne kadar bir süre öncesine ait olduğuna dair rapor tanziminin istenmesine, tanık S.K.'nin bir sonraki duruşmada SEGBİS ile dinlenmesine, tutuklu yargılanan faillerin tutukluluk halinin devamına ve tutuksuz yargılanan Hüseyin Emre Gürgen'in adli kontrol tedbirlerinin devamına" karar vererek duruşmayı 22 Mart'a erteledi.