19 Mayıs 2024 Pazar

Ferit Şenyaşar 'kalaşnikofla' katliama gelen kişiyi sordu

Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesi, eylemin 192'nci gününde, yeni kamera görüntülerini gündemleştirdi. Ferit Şenyaşar, kamera görüntülerinde yer alan kalaşnikoflu kişinin kim olduğunu ve neden iddianamede yer almadığını sordu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önündeki adalet nöbeti 192'inci gününde.

9 Mart günü başladıkları eylemi sürdüren aile, "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi" olarak adlandırılan alana sabah saatlerinde geldi, "Herkes için adalet istiyoruz" yazılı dövizlerle oturma eylemini başlattı.

Mezopotamya Ajansı'nın dün servis ettiği işyerindeki katliamda bir kişinin elinde kalaşnikofla göründüğü görüntüleri gündeme getiren Ferit Şenyaşar, "Görüntülerde babam iş yerine geliyor. Orada kalaşnikoflu bir kişi babama doğru gidiyor. İşyeriyle ilgili dava görüldü ama kalaşnikofla saldırıya gelen kişi maalesef iddianamede yok. Yargılamada bu kişi yoktu. Soruyoruz: Kimdir bu kalaşnikofla iş yerimize gelen" dedi.

'ADLİYEDE ADALET DEĞİL ZULÜM VAR'
Adalet Nöbeti'nin 192'nci gününe girdiğini belirten Şenyaşar, "Ağıtlar eşliğinde 192 gündür bir adalet mücadelesi veriyoruz. Kardeşim işyerinde meşru müdafaa yapmasına rağmen 3 yıl 3 aydır tek kişilik hücrede tutuluyor. Bu 3 insan devlet hastanesinin içinde katledildi. 3 yıl 3 aydır katliama dair tek bir tutuklu yok. Urfa Adliyesi'nin önündeyiz. Katliamın görüntüleri başsavcıda, bizimle görüşmüyor. Bu zulüm nereye kadar devam edecek? Bu zulmü bütün Türkiye izliyor. Adalet Bakanı bu adaletsizliğe neden sessiz kalıyor? Hani adliyenin kapısı adaletin kapısıydı? Bu kapıda sadece zulüm var. Üstünleri koruyan savcı, başsavcı var" diye konuştu.

'ADALETSİZLİĞİ ADALETLE YIKACAĞIZ'
Annesinin hukuksuz bir şekilde tutsak edilen çocuğunun serbest bırakılmasını istediğini kaydeden Şenyaşar, "Adil bir yargılama yapın, eğer yapamıyorsanız, o koltukta oturmayın. O koltukta oturmanıza izin vermeyeceğiz" dedi.

Şenyaşar ailesi, sosyal medya hesabından "Adaletsizliğin en büyüğü adil olmayıp adil gibi görünmektir. Savcıların tutumu 3 yıldır bu şekilde devam ediyor. Bu adaletsizliği adaletle yıkacağız" mesajı paylaştı.