27 Nisan 2024 Cumartesi

ESP'den Adalet Nöbetine ziyaret

Gazi mahallesinde Adalet Nöbetinde olan Barış Annelerini ziyaret eden ESP üyeleri, tutsaklara yönelik hak gaspları ve tecride karşı mücadelenin yanında olduklarını kaydetti. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sultangazi İlçe Örgütünde, Barış Annelerinin sürdürdüğü Adalet Nöbetini ziyaret etti.

"Biji berxwadana zindana", "Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük" sloganlarıyla ilçe örgütüne gelen  sosyalistler, Adalet Nöbetçileri tarafından alkış, zılgıt ve sloganlarla karşılandı. 

ESP adına yapılan konuşmada, "Direnişinizi coşkuyla selamılıyoruz. Özgürlük nöbeti devam ediyor, bulunduğumuz her yerde gücümüz oranında direnişe katıldık, selamladık. Başta İmralı Hapishanesi olmak üzere zindanlardaki tecrit sorunu sadece tutsakların sorunu değil. Bu ülkedeki temel özgürlük sorunudur. Eşitlik, özgürlük isteyen, hakkını arayan tüm insanların bir şekilde yolu zindanlara düşüyor. Dolayısıyla tüm topluma dönük bir tehdit. Zindanlardaki hak gaspları ve insanlık suçu olan tecride karşı direnişinizin yanındayız, birlikte kazanacağız" denildi. 

Hep birlikte, "Biji berxwadana zindana" sloganı atıldı.