19 Mayıs 2024 Pazar

ESP Eş Genel Başkanı Gümüştaş'tan 8 Mart mesajı: Faşizmi isyanımızla yeneceğiz

8 Mart mesajı yayınlayan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, "Bu 8 Mart bir kez daha bulunduğumuz her yerden faşizmi isyanımızla yeneceğiz" diye belirtti.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin mesaj yayınladı.

Gümüştaş'ın mesajı şöyle: "Bu 8 Mart evde tutsak bir kadın siyasetçi olarak karşıladığım bir 8 Mart. Aynı zamanda evde tutsaklığı bana çok iyi anlatan bir 8 Mart. Çünkü iktidar, erkek egemen faşist rejim kadın isyanımızı bastıramıyor. Çünkü erkek egemen faşist şeflik rejimi kadın özgürlük mücadelesinin birleşik eylemiyle toplumsal bir değer haline gelen hakları, kazanımları ve cins özgürlükçü düşüncesiyle kuşatılıyor. Çünkü bizler LGBTİ+lar vardır dedikçe, gökkuşağının altında yan yana durdukça gerici iktidar odaklarını, heteroseksizmi atomize ediyoruz. Aynı zamanda faşist şeflik rejimini dayandığı bütün gerici temellerinden sarsıyoruz. İşte iktidar bu korkusu yüzünden bizleri hapsetmeye, evlerde, zindanlarda azgın faşizm ve sömürünün altında tutsak etmeye çalışıyor. Ama bu 8 Mart bir kez daha bulunduğumuz her yerden faşizmi isyanımızla yeneceğiz, 'kadın özgürlük mücadelesini durduramazsınız' diyeceğimiz bir 8 Mart olacak. Ve biz de mutlaka alanlardaki, meydanlardaki, sokaklardaki, gecelerdeki, yaşamın içindeki kızkardeşlerimizle beraber olacağız. Kadınlara özgürlük, LGBTİ+lara özgürlük, faşizme ölüm..."