5 Mayıs 2024 Pazar

ESP Dersim'de 1 Mayıs pikniği düzenledi

ESP Dersim İl örgütü 1 Mayıs öncesi piknik düzenledi. ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve DEM Parti Dersim Belediye Eşbaşkanı Birsen Orhan pikniğe katılanlara seslendi. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Dersim İl örgütü, 1 Mayıs çalışmaları kapsamında "Dostluk ve Dayanışma Pikniği" düzenledi.

ESP'lilerin etkinliğine, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Orhan, Peri Belediye Eşbaşkan adayları Naciye Aslan ve Orhan Çelebi, Demokratik Alevi Derneği, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, TMMOB ve DEM Parti il ve ilçe üye ve yöneticileri ile TEDAŞ ve tekstil işçileri katıldı.

TAŞKIRAN: ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ DE SÖKÜP ALACAĞIZ
ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, 1 Mayıs'ın işçi sınıfı ve emekçilerin canla, kanla yarattığı bir tarih olduğunu vurguladı. Dünya, Türkiye ve Kürdistan işçi sınıfı açısından büyük direnişlere gebe 1 Mayıs bakımından bu yıl İstanbul'da emekçilerin Taksim'de kitlesel kutlama yapmaya hazırlandığını vurgulayan Taşkıran, "Dünyanın her yerinden milyonlar 1 Mayıs'a kapitalizme, sömürüye, erkek egemenliğine ve vahşete, üçüncü dünya savaşı çıkarmak isteyen emperyalistlere karşı sokaklarda olacaklar. Onurlu eşit bir yaşam için biz varız, irademiz var, sosyalizm var diyecekler. İnsanlığın ve kadınların kurtuluşu sosyalizmde diyoruz. Birbirimize güvenelim, irademize güvenelim, Dersim'i söküp aldık, Amed'i söküp aldık, Van'ı söküp aldık, Mardin'i söküp aldık, 78 ili söküp aldık. Daha fazlasını söküp alabiliriz. Özgürlüğümüzü de söküp alacağız. Bir arada olmak çok güzel, birlikte başaracağız. Hepinize kutlu olsun 1 Mayıs" diye konuştu.

ORHAN: VAN DİRENİŞİ UMUT OLDU
DEM Parti Dersim Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Orhan da konuşmasında, belediyelerinin hedef gösterilmesine tepki gösterdi. Belediyelerini hedef gösterenleri "klavye kahramanları" diye nitelendiren Orhan, bu kesimlerin kayyum yönetimindeki yolsuzluk ve talanı gizlemeye çalıştığına dikkat çekti.

"Onlara tek bir cevabımız var sizler klavye kahramanlığı yapın bizler 78 belediyemiz hizmet yapacağız, hizmet" diyen Orhan, Van direnişinin başta Kürt halkı olmak üzere tüm ezilen haklara umut olduğunu vurguladı. O umudu ve direnişi büyütmek için çalışacaklarını ve direneceklerini söyleyen Orhan, "Bugün bize saldıranlar iyi bilsinler ki, bir daha o talanı o kayyum zihniyetini belediyelerimizde yaratmalarına asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

2 Haziran günü Peri beldesinde belediye seçimlerinin yineleneceğini hatırlatan Orhan, DEM Parti Eşbaşkan adaylarının kazanması ve Peri'yi kayyumun elinden almak için aynı coşku ve kararlılıkla çalışacaklarını söyledi. "Peri'yi alacak mıyız" diye soran Orhan'a pikniğe katılanlar "Alacağız" yanıtını verdi.

Hediyelerin dağıtıldığı etkinlikte, sahne alan müzik grubunun ezgileri eşliğinde halay çekildi. 

Ortak sofra kurulan ESP pikniği, 1 Mayıs yürüyüşüne katılım çağrısıyla sona erdi.