19 Mayıs 2024 Pazar

'Emeğimizi sömürenlere, inancımızı yok sayanlara karşı alanlarda olacağız'

DAD Ankara Şube Kadın Meclisi, 8 Mart'a ilişkin yaptığı basın açıklamasında, kadın emeğini sömürenlere, inancı yok sayanlara karşı alanlarda olma çağrısında bulundu.

Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şube Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan DAD Ankara Şube Eşbaşkanı Meral Gökkuş, ülkenin dört bir yanında kadın yaşam alanlarının Kerbela'ya çevrildiği dikkat çekerek, "8 Mart'ta ve hakikat yolunda bedeni toprağa düşürülen tüm kadınlar mücadelemizin öncüsüdür. Fabrikada zor çalışma koşullarının düzeltilmesini istediği için greve başlayan ve fabrikaya kitlenen ve çıkan yangında katledilen canlarımızdır. 8 Mart kadın mücadelesinde, gelinen nokta ya da ödediğimiz bedeller, geçmişin geleceği olarak geldi bize. Karanlığa karşı ışığız. Biliyoruz savaşan ve direnen kadınlardan öğreneceğimiz çok şey var" diye belirtti.

Gökkuş, "Mücadelemizle bize yol gösteren kadınlarımızı Ana Fatma'yı, Zeynep'i, Ana Naciye'yi, Kadıncık Anayı, Zarife Anayı, Leyla Qasim'ı, Sakine'leri, Ekin Van'ı Taybet Anayı Clara Zetkin ve Rosa Luxemburg'u onurlandırmaya semaha durmaya devam edip İkrarımızdan vazgeçmeyeceğiz. İkrarımız kâinata, Hakka ve yoladır. Yaşamı için direnen her bir kadın inancımız içinde bir sırdır. Karanlığa karşı ışık olacağız" diye belirtti.

Gökkuş, 8 Mart'ta emeklerini sömürenlere, inançlarını yok sayanlara karşı alanlarda olacaklarını ifade etti.