27 Nisan 2024 Cumartesi

Ege kentlerinde 8 Mart coşkusu

Ege'de Muğla, Manisa, Aydın ve Denizli'de sokaklara çıkan kadınlar, eşit, özgür bir yaşam için birlikte mücadele çağrısı yaptı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Muğla, Manisa, Aydın ve Denizli'de alanlara çıkan kadınlar, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

MUĞLA
Menteşe Kadın Platformu öncülüğünde bir araya gelen kadınlar Akyol Parkı'ndan Sınırsızlık Meydanı'na yürüdü. "Eşit, özgür, laik bir yaşam için kadınlar sokakta" pankartını taşıyan kadınlar "Ataerkil devlet yıkacağız elbet", "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin jiyan azadi", "Asla yalnız yürümeyeceksin" sloganları attı. Kadınlar adına basın metnini Havva Çakar ve Aslı Ercan okudu.

DEM Parti Muğla Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Candan Süsoy, "Bugün de yıllardır olduğu gibi erkek sömürüsüne, yoksulluğa, şiddete, savaşa karşı hep bir arada mücadeledeyiz. Hep birlikte güçlüyüz. Çünkü biz mor rengimizle geliyoruz, mor rengimizi de Muğla'nın her yerine yaymaya geliyoruz. Erkek sömürüsüne karşı birlikte mücadele ediyoruz, birlikte güçlüyüz. Bu gücümüzle erkek şiddetini ve sömürüsünü birlikte sonlandıracağız" dedi.

MANİSA
Manisa Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar Hükümet Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. Açıklamada sık sık, "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin jiyan azadi", "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "AKP elini kadınlardan çek" sloganları atıldı. Basın açıklamasını kadınlar adına Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Bengi Kanat okudu.

AYDIN
Aydın Kadın Dayanışma Platformu öncülüğünde gerçekleşen gece yürüyüşü Aydın Büyükşehir Belediye binası yanından kent meydanına kadar erbaneler ve sloganlar eşliğinde sürdü. "Emeğimiz bedenimiz kimliğimiz bizim; mücadelede kararlı özgürlükte ısrarlıyız" yazılı pankart taşıyan kadınlar sık sık, "Yaşasın kadın dayanışması", "Jin jiyan azadi", "Asla yalnız yürümeyeceksin", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "AKP elini kadınlardan çek" sloganları attı. Basın açıklamasını platform adına Alev Karakaya okudu.

DENİZLİ
Denizli 8 Mart Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar Candoğan Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. "Mücadele kadınları birleştirir, kadınlar dünyayı özgürleştirir" yazılı pankartı taşıyan kadınlar sık sık "Dünyayı yerinden oynatacağız", "Jin jiyan azadi", "Yaşasın kadın dayanışması", "Kadınlar birlikte güçlü" sloganları attı. Basın açıklamasını kadınlar adına KESK Kadın Meclisi'nden Ebru Acar Koç okudu.