25 Nisan 2024 Perşembe

Ecevit Piroğlu için özgürlük çağrısı

Bern'de Ecevit Piroğlu için özgürlük isteyen ADGB, uluslararası kamuoyuna dayanışma çağrısında bulundu.

Türk devletinin iade talebi doğrultusunda 2 yıla yakın süredir Sırbistan'da tutsak edilen Türkiyeli devrimci Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılması için İsviçre'nin Bern kentinde eylem düzenlendi.

ADGB (Avrupa Demokratik Güç Birliği) öncülüğünde Bahnhofplatz'ta düzenlenen eylemde "Ecevit Piroğlu serbest bırakılsın" yazılı pankart açıldı ve Piroğlu'nun fotoğrafları taşındı.

İlk sözü alan Nejdet Atalay, Sırbistan'ın uluslararası hukuku hiçe sayarak Ecevit Piroğlu'nu Türkiye'ye iade etme tehdidini sürdürdüğünü kaydetti. Uluslararası dayanışma sayesinde Piroğlu'nun iade edilmesinin pek çok kez engellendiğini hatırlatan Atalay, Piroğlu'nun Türkiye'ye iade edilme tehlikesinin henüz geçmediğini dile getirdi. Gezi'den Rojava'ya Piroğlu'nun verdiği mücadeleye işaret eden Atalay, "İade tehdidine karşı uluslararası dayanışmayı yükselteceğiz" dedi.

ADGB adına söz alan Tuncay Yılmaz, Ecevit Piroğlu'nun uluslararası bir komploya uğradığını kaydetti. Piroğlu'nun Türkiye ve Kürt halkları için devrim mücadelesi yürüttüğünü söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti: "Bizler Ecevit Piroğlu'nu Gezi direnişinden, Rojava devrimi verdiği mücadeleden tanıyoruz ve birçoğumuz kendisiyle çalışma yürütmüş arkadaşlarıyız. Bizler Ecevit yoldaşımızın iade edilmesi durumunda yaşamı ve güvenliğine yönelik başına neler gelebileceğini çok iyi biliyoruz. Bugün ADGB olarak Avrupa'nın bir çok merkezinde olduğu gibi Bern'de de uluslararası hukuka aykırı bir şekilde tutuklu bulunan Ecevit Piroğlu'nun iade tehdidinin kaldırılarak serbest bırakılmasını istiyoruz. Uluslararası kamuoyunu Ecevit Piroğlu'nun serbest bırakılması doğrultusunda duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Eylem sloganlarla son buldu.