2 Mayıs 2024 Perşembe

Ebru'yu katleden erkekten bilindik savunma: Şizofrenim

Kendisinden ayrılan kadını katleden erkek cezadan kurtulmak için "şizofren" olduğu yalanının arkasına sığındı, katliamı "kader" diye savundu. Mahkeme heeyti, akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesini istedi.

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 2021 yılı Eylül ayında boşanma aşamasında olduğu ve hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Ebru Gürcan'ı kesici aletle katleden Necati Gürcan'ın "eşe karşı kasten öldürmek" suçundan yargılandığı davanın duruşması Bursa 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada Ebru'nun annesi Zehra Yeter, Ebru'nun avukatı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Bursa Şubesi avukatları hazır bulunurken, fail tutuklu bulunduğu Bursa E Tipi Hapishanesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşmada söz alan fail Necati Gürcan, olayın "kaza" ile gerçekleştiğini ve kendisine "şizofren teşhisi" konulduğunu öne sürerek olayı hatırlamadığını iddia etti. Ebru'nun annesi Zehra'nın "Kızımdan ne istedin" diye tepki göstermesi üzerine fail "kader" diyerek cevap verdi.

Sanık avukatı duruşmada müdafilikten çekilme talebinde bulunurken, mahkeme heyeti, failin "akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesine" karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.