16 Mayıs 2024 Perşembe

Duygu Delen davasında 3 tanık dinlenecek

Duygu Delen'i katleden Mehmet Kaplan'ın tutuklu yargılandığı davanın 8'inci duruşması görüldü. Mahkeme, Delen'in katledildiği gün binada olan 3 kişinin dinlenmesine ve Kaplan'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Şubat'a erteledi.

Duygu Delen'i katleden Mehmet Kaplan'ın "kasten öldürme", "cinsel istismar", "yağma" ve "hakaret" suçlamalarından yargılandığı davanın 8'inci duruşması Antep 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 

Duygu Delen, 13 Ağustos 2020'de, Batıkent Mahallesi'nde 5 katlı apartmanın 4'üncü katındaki Mehmet Kaplan'ın evinin balkonundan şüpheli düşerek yaşamını yitirdi. Gözaltına alınarak tutuklanan Kaplan, bir yıllık tutukluluğun ardından "ev hapsi" kararıyla tahliye edildi. Kaplan, savcının itirazı üzerine yeniden tutuklandı.

Tutuklu yargılanması süren kaplan bugün görülen duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Mahkeme salonunda Duygu Delen'in ailesi ve avukatları hazır bulundu. Duygu Delen'in anne ve babası söz alarak katilin tutukluluğunun devam etmesini isterken, Delen ailesinin avukatı Mehmet Balcı, "Geçen süre içerisinde 3 farklı rapor dosyalara girdi. Gelen raporlar birbiriyle çelişkili. 3 ayrı rapora bakılınca sanığın tutukluluğunu değiştirecek bir durum yoktur. Toplanan delillere göre sanığın suçu işlediği kanaatindeyiz" dedi.

Mehmet Kaplan'ın avukatı Enes Akbulut ise katil Kaplan'ın tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, olay günü apartmanda olan 3 tanığın zorla getirilip, duruşmada dinlenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Şubat'a erteledi.