29 Nisan 2024 Pazartesi

Diyarbakır Belediye Eşbaşkanları Bucak ve Hatun mazbatasını aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, mazbatalarını alarak 5 yıl boyunca bütün Diyarbakır halkına hizmet edeceklerini söyledi.

31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) seçilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile, ilçe eşbaşkanları Diyarbakır İl Seçim Kurulu'nda mazbatalarını aldı.

Belediye eşbaşkanlarına, Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu da eşlik etti.

Bucak ve Hatun'un yanı sıra Kocaköy Belediye Eşbaşkanları Mehmet Şık ve Hanım Altındağ, Bağlar Belediye Eşbaşkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Bismil Belediye Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu, Sur Belediye Eşbaşkanları Fatma Önkol ve Adnan Örhan, Yenişehir Belediye Eşbaşkanları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün ile belediye meclis üyeleri mazbatalarını aldı. 

'DİYARBAKIR HALKININ EMEĞİNE SAĞLIK'
Kitle, seçim kurulunun önünde toplandıktan sonra eşbaşkanlar mazbatalarını almak için içeri girdi. Mazbatasını alkış ve zılgıtlar eşliğinde alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak, "Diyarbakır halkının emeğine sağlık" diyerek halka teşekkür etti.

Mazbataların alınmasının ardından kitleyle birlikte Dağkapı Meydanı'na geçti. Meydana gelen eşbaşkanları binler karşıladı ve belediye binasına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında, "Amed sizinle gurur duyuyor", "Direne direne kazanacağız" ve "Jin jiyan azadî" sloganları atıldı.

'KAZANAN HALKLAR OLDU'
Belediye önünde konuşan DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, aylardır yürüttükleri mücadeleyi zaferle taçlandırdıklarını belirterek, tüm hilelere rağmen kazandıklarını söyledi. Tekin, "Yıllardır Kürtleri inkar, imha edenlere karşı kazandık, sadece Kürt halkı değil, kazanan halklar oldu. Bu yolda mücadele ederken tüm zorluklara rağmen mücadeleden vazgeçmedik. Zafer bizimdir, bizim olmaya devam edecektir" dedi.

2019 yılında seçilen, yerine kayyum atanan ve ardından tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı adına konuşan Mehmet Emin Aktar, "İrademize el koyanlara karşılık bugün buradayız. Hem mutluyum hem de üzgünüm. Müvekkilim, yoldaşım, arkadaşım Doktor Adnan Selçuk Mızraklı için buradayım. Kayyımın hukuktaki karşılığı 'iradesizliği' ifade ediyor. Bu kenti yedi yıldır iradesiz bıraktılar. Bu kent büyük bir heyecanla, hırsla belediyesini geri aldı. Hepinize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

'HEP BİRLİKTE YÖNETMEK İÇİN BURADAYIZ'
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Serra Bucak ise, "Sizler de biliyorsunuz ki bugün saat 11.00'de kayyım anlayışı meclisi toplayıp toplantı yapıp envanter çıkarttı. Elbette yargı önünde bunun hesabını soracağız. Yaptıkları hiçbir şey yanlarına kalmayacak, yargının önüne taşıyacağız. Hep birlikte yönetmek için buradayız. Tüm Amedlilere şükranlarımızı sunuyoruz. Önümüzdeki beş yıl bir daha irademizi gasp edemeyeceklerdir. Amed belediyesinin kapısı size her daim açıktır" dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Doğan Hatun, "Biz halkımızdan eminiz, halkımız da bizden emin olsun. Halkımıza beş yıl boyunca hizmet edeceğiz. Bize oy veren vermeyen herkes halkımızdır, herkese hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eşbaşkanlar ve binler, "Amed ya me ye şaredari ya me ye" sloganları ile belediye binasına giriş yaptı.

Binler, belediye önünde davul zurna eşliğinde halay çekerek mazbata alımını kutladı.