2 Mayıs 2024 Perşembe

Direnişteki Mega Polietilen işçilerine patronun çeteleri saldırdı

Adıyaman'da bulunan Mega Polietilen fabrikasında işçiler BİRTEK-SEN'e üye olarak başlattıkları direnişi sürdürüyor. Direnişteki işçilere dün gece patronun paralı provokatörleri saldırdı. İşçiler ve sendikacılar saldırıya tepki gösterdi.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde bulunan Mega Polietilen işçilerine direnişlerinin 12. gününde akşam geç saatlerde patronun paralı provokatörleri saldırdı.

İki ay boyunca ödenmeyen ücretlerinin ödenmesi için direniş başlatan ve işten atılan işçiler, fabrika önünde kurdukları çadırda gece gündüz direnişlerini sürdürüyor. Birleşik Tekstil ve Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası'nın (BİRTEK-SEN) üyesi işçilere dün gece yapılan saldırıyı ilk olarak sendika sosyal medya hesabından paylaştığı video ile duyurdu.

Fabrika binasından çıkan bir grup işçileri tehdit ederek, direniş çadırını kaldırmaya çalıştı, çadıra ve işçilere taşlarla saldırdı.

Direnişteki işçilere hakaret eden saldırganlara müdahale etmeye polis, araya girmekle yetindi. Saldırıya devam eden paralı provokatörler, işçilere hakaret ve küfürler savurdu.

SALDIRIDA BİR İŞÇİ YARALANDI
Saldırıda yaralanan işçiler oldu. Ufuk Arslan adlı işçi atılan taşın eline gelmesi ve yüzüne yumruk atılması sonucu yaralandı.

PATRON SUÇ İŞLERKEN DEVLETTEN CESARET ALIYOR
Saldırının ardından fabrika önüne gelen BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen ve sendika yöneticileri saldırıya tepki gösterdi. 

Mega Polietilen patronunun işçilerin ücretini ödemediğini, sigortasız çalıştırdığını, işçi ücretlerini elden ödediğini, banka yoluyla ödeme yaptığında ise ödenen maaşların bir kısmını işçilerden zorla geri aldığını anlatan Türkmen, "Fabrika patronlarının işlediği suçları bütün dünya duydu, ama bir tek yetkili çıkıp patrona sen bu suçları nasıl işliyorsun diye sormadı" dedi.

'SONUNA KADAR DİRENECEĞİZ'
Patronların devletin bu tutumundan cesaret aldığına dikkat çeken Türkmen, "Meydan boş değil. Mega Polietilen işçileri sendikalarının öncülüğünde birleşti. Bu hukuksuzluğa, saldırganlığa, tehditlere, kafa dayılığa pabuç bırakmayacağız. Sonuna kadar direneceğiz" dedi.

Sendika başkanının sözlerini alkışlayan işçiler, patronun saldırılarına izin vermeyeceklerini ve direneceklerini söyledi.

Türkmen'in konuşmasının ardından patronum paralı provokatörleri tekrar saldırı girişiminde bulundu. Sendikacıları fabrika içinde görüşmeye çağıran patronun paralı provokatörlerine, sendikacılar ve işçiler, "Seni muhatap almıyoruz. Patronun gelsin buraya" diyerek yanıt verdi.