30 Nisan 2024 Salı

Dersim'de iradesi için direnen Van halkıyla dayanışma

Dersim'de sokağa çıkan halk iradesine sahip çıkan Van halkıyla dayanışma içinde olduklarını dile getirdi. Halkın iradesini gasp etmeye çalışanları uyaran Dersimliler, "Abdullah Zeydan Kürt halkının onuru ve iradesidir" dedi. 

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla, Seyit Rıza Meydanında Van halkının iradesinin gasp edilmek istenmesine karşı eylem yapıldı. "Van halkının iradesi gasp edilemez" pankartının açıldığı eylemde Abdullah Zeydan'ın Kürt halkının onuru ve iradesi olduğunun altı çizildi. 

'ABDULLAH ZEYDAN KÜRT HALKININ ONURUDUR'
Eylemde söz alan DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten Kordu, Van'da direnen halkların yanında olduklarını söyledi. "Bu kayyumcu iradeye ve gasp eden AKP hükümetine, faşizme karşı her yerde direnmeye mücadele edeceğiz" diyen Kordu, AKP'nin Kürt halkının başarısını hazmedemediğini, hukuku çizdiğini söyledi. 

Türkiye'de Kürdistan'da bulunan tüm demokratik kitle örgütlerine ve insanca yaşamak isteyen  kesimlere seslenen Kordu, halkın iradesini yok sayanlara karşı mücadeleye, dayanışmaya çağırdı. 

'KÜRT HALKI SİZİN KİRLİ SİYASETİNİZ ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMEYECEKTİR'
Açıklamayı Platform adına Dem Parti Dersim İl Eşbaşkanı Özcan Gürtaş yaptı. Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararını veren mahkemenin, aldığı kararı çiğneyerek hukuk güvenliğini yok saydığını söyledi. Alınan bu yanlış karardan dönülmesi çağrısı yapan Gürtaş, açık ara farkla seçimi kazanan Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunun altını çizdi. Gürtaş, "Bu gerçeği değiştirmelerine izin vermeyeceğiz. Nasıl ki halkımız sandıkta iradesine sahip çıkmış ve kayyumları göndermişse şimdi de bu iradenin arkasında durup,kazanılan hakkında vazgeçmeyecektir. Demokrasiden,barıştan,özgürlükten yana olan herkesi Van halkının iradesinin yanında durmaya çağırıyoruz. Ülkenin genelinde kaybeden AKP'nin seçimle kazanamadığını zorbalıkla almasına izin vermeyelim. Çünkü Van'da yapılan bu hukuk dışı uygulamayı her yerde yapamaya çalışacaklardır. Ama şunu unutmayın Kürt Halkı dün olduğu gibi bugün de yarın da sizin kirli siyasetiniz önünde diz çökmeyecektir. Alınan bu yanlış karardan derhal geri dönülmelidir. Van halkının iradesini hiçe sayan bu girişim hukuk dışıdır. Bu girişime karşı bütün demokratik kamuoyunu duyarlılığa çağırıyoruz. Demokrasileri var eden temel ilke halk iradesine saygı duymaktır. İktidarı halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz! Halkımızın iradesini gasp etmeye heves edenleri uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.