18 Mayıs 2024 Cumartesi

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenleri andı

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim katliamında yaşamında yaşamını yitirenleri andı, "Sorumluları ve katilleri unutmayacağız, unutturmayacağız, affetmeyeceğiz" dedi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı önünde yapılmak istenen mitingine yönelik katliam saldırısında yaşamını yitirenler Dersim'de anıldı.

Seyit Rıza Meydanı'nda açıklama yapan Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, 10 Ekim katliamının tıpkı Taksim 1 Mayıs, Maraş, Çorum, Sivas ve Roboski katliamları gibi faillerinin belli olduğuna dikkat çekti.

Basın metnini okuyan Büro Emekçileri Sendikası (BES) Dersim Şube Başkanı Özcan Gürtaş, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin Ankara'da düzenlediği 'Emek, barış ve demokrasi mitingi'ne yönelik katliam saldırısında 104 kişinin yaşamını yitirdiğini, 500'e yakın kişinin yaralandığını ve sakat kaldığını hatırlattı.

Katliamda yaşamını yitirenleri anan Gürtaş, katliam davasındaki gelişmelere ilişkin bilgi verdi. 10 Ekim katliamının, kendinden önce aydınlatılmayan 5 Haziran 2015 Diyarbakır ve 20 Temmuz 2015 Suruç katliamlarının sonucu olduğunu aktaran Gürtaş, katliamı gerçekleştirenlerin değil katledilmek istenenlerin sanık olarak addedildiği yargı sistemine tepki gösterdi. Gürtaş, "Mahkeme salonlarında denk gelmediğimiz adalet, kamuoyu vicdanında da tecelli etmiş değil" dedi.

10 Ekim Ankara katliamının siyasi bir cinayet olduğuna işaret eden Gürtaş, "Türkiye'nin barış umuduna darbe vuran, insanları sokağa çıkamaz hale getiren 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan olayların sorumlusu kimdir" sorusunu yönelterek, sorumlulardan ve katillerden hesap soracaklarını vurguladı. "Bu kaybettiklerimize sözümüzdür" diye konuştu.

İnsanlığa karşı işlenen suçların faillerini gizleyenlerin bu suçların ortağı olduğuna dikkat çeken Gürtaş, "Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz" diye belirtti.

Gürtaş son olarak şunları söyledi: "Kaybettiklerimizin sözü bizim de sözümüzdür. Bu topraklara barışı ve eşitliği egemen kılacağız. Özgürlük eşitlik demokrasi mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu doğrultuda kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kaybettiklerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız! Sorumluları ve katilleri unutmayacağız, unutturmayacağız affetmeyeceğiz!"