28 Mart 2024 Perşembe

Deniz Poyraz doğduğu köyde anıldı

Mardinli kadınlar, İzmir'de katledilen Deniz Poyraz'ın Ömerli'deki köyü Xirbêmirîşkê'ye yürüdü.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Kadın Meclisi, Barış Anneleri Meclisi ile Özgür Kadın Hareketi (TJA) İzmir'de HDP'ye yapılan faşist saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini doğduğu köyde protesto etti.

Kadınlar, Mardin'in Ömerli ilçesinde bulunan Poyraz ailesinin köyü olan Tavuklu'da (Xirbêmirîşkê) bir araya geldi. Köy girişinden Poyraz ailesinin 1990'da terk etmek zorunda kaldıkları evleri önüne yürüyen kadınlar, "Jin jiyan Azadî", "Şehîd namirin" sloganları attı. Yürüyüşte, Poyraz'ın fotoğrafları taşındı.

Yürüyüşün ardından konuşan Nusaybin Barış Anneleri Meclisi üyesi Perihan Altuğ, saldırıyı protesto ederek Deniz'in annesi Fehime Poyraz'ı selamladı. Kızıltepe Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Hevlet Öncü de, annelerin daha fazla gözyaşı dökmemesi için herkesi harekete geçmeye çağırdı.

DÜNDAR: KATİLLERİ TANIYORUZ
HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar ise, katliamın bir kişinin kendi başına gerçekleştirdiği bir saldırı olmadığına dikkati çekti. Saldırgan için "Kimse bize 'deliydi, sarhoştu' demesin" diyen Dündar şunları söyledi: "Biz katilleri de azmettirenleri de biliyoruz. Katilleri Diyarbakır'dan, Suruç'tan, Ankara'dan tanıyoruz. Diyarbakır'ın Suruç'un, Ankara'nın failleri açıktır. Rojava'da katliam yapanlar açıktır."

Poyraz'ın failinin AKP-MHP iktidarının ürettiği Kürt düşmanlığı olduğunu dile getiren Dündar, Deniz'in anısını yaşatacaklarını söyledi.