28 Nisan 2024 Pazar

DEM Parti'den Araban'da coşkulu seçim mitingi

DEM Parti, Araban'da seçim mitingi düzenledi. Burada söz alan DEM Parti milletvekili Otlu, Newroz'un mücadele çağrısı yaptığını söyledi. Araban halkından kapı kapı DEM Parti için oy isteme sözü alan Otlu, "Jin, jiyan, azadi" mücadelesinin yükseltilmesini istedi. Otlu, "Halkçı, kadından yana demokrasiyi, eşitliği savunan, çok dilli belediyeciliği savunan DEM Parti'ye oylarımızı vererek bu ülkedeki gücümüzü gösterelim" vurgusu yaptı. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) her noktada seçim çalışmaları sürüyor. Antep'in Araban ilçesinde halkların coşkusuyla seçim mitingi gerçekleşti. 

DEM Parti İstanbul Milletvekili'nin de katıldığı seçi mitinginde kadınların ve gençlerin coşkusu göz doldurdu. DEM Parti Gençlik Meclisi mitinge, "Gençlik büyüyor, devrime yürüyor" pankartıyla katıldı. Erken saatte alana gelen halk uzun süre slogan ve halaylarla programın başlamasını bekledi. 

DAĞDELEN: AMACIMIZ RANT DEĞLİ GELECEĞE HİZMET
Araban DEM Parti Araban Belediye Eşbaşkan adayı Rıfat Dağdelen, mevcut belediye başkanının yaptığı politikalarını eleştirerek seçim gününde herkesin DEM Parti'den yana oy kullanmaları gerektiğine değindi. Dağdelen, "Bizim amacımız rant değil geleceğe bir hizmet" dedi.

TUTUMLU: İNSANLAR KURAN VE İSLAMİYETLE KANDIRIYORLAR
Erdoğan'ın meydanlarda tek devlet, tek millet, tek din ifadelerine tepki gösteren DEM Parti Antep Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayı Salim Tutumlu, "Kuran ve İslamiyet adına tahribat yapıyorlar ve binlerce insanı bu şekilde kandırıyorlar. Bunlara 31 Mart'ta güçlü bir sesle cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı. 

OTLU: KAYYUM SİYASETİNE HAYIR DİYECEĞİZ
Son olarak DEM Parti İstanbul Milletvekili Otlu, söz aldı.  İstanbul'dan Diyarbakır'a, Şırnak'tan Hakkari'ye onbinlerin akın ettiği Newroz alanlarının bir mesajı olduğunu kaydedenOtlu, "Newroz bize dedi ki; bizi inkar eden, anadilimizi konuşturmayan, bizi eşit yurttaş görmek istemeyen, bu ülkede sadece savaşa 'evet' diyenlere karşı adil, onurlu barışın sesini yükseltmeliyiz. Bunu yaparken de halkımız şunu yapmalısınız diye bir mesaj verdi. İmralı'daki ağırlaştırılmış mutlak tecridin sayın Abdullah Öcalan üzerinden kaldrılmasını istedi. Bizim için bu dönemin en önemli şeyi barışı getirmek, yerel seçimlerde kayyum siyasetine 'hayır' demek" dedi. 

Araban halkından kapı kapı, sokak sokak DEM Parti için çalışma yürütme, oy isteme sözü alan Otlu, Rojhilat'tan yükselen "Jin, jiyan, azadi" mücadelesini yükseltme çağrısı yaptı. Otlu, "DEM Parti gelir, devran döner diyoruz. Kendimizi, ilçemizi yönetmek için DEM Parti'ye oy vermeliyiz. Halkçı, kadından yana demokrasiyi, eşitliği savunan, çok dilli belediyeciliği savunan DEM Parti'ye oylarımızı vererek bu ülkedeki gücümüzü gösterelim" vurgusu yaptı.