30 Nisan 2024 Salı

DEM Parti Van için YSK'ya başvurdu

DEM Parti, Van halkının iradesinin gasp edilmesine karşı Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz başvurusu yaptığını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Van'da halk iradesinin gasp edilerek Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının geri alınması ve mazbatanın AKP'li Abdulahat Arvas'a verilmesine karşı Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yaptı.

DEM Parti tarafından yapılan açıklamada, "AKP'nin itirazı üzerine Van İl Seçim Kurulu'nun oy çokluğu ile Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan'ın adaylığının iptal edilmesi ve mazbatanın AKP adayına verilmesi kararına ilişkin itirazımızı Yüksek Seçim Kuruluna yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Abdullah Zeydan ve avukatlarımızın bugün saat 10:05'te yaptığı başvuruda Van İl Seçim Kurulunun kararının iptal edilmesi talebinde bulunuldu" ifadeleri kullanıldı.

DEM Parti ayrıca, merkez yürütme kurulunun Eş Genel Başkanlar Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan başkanlığında Van'da olağanüstü toplanacağını duyurdu.

Toplantının ardından siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcileriyle saat 12.00'de Feqiyê Teyran Parkında halkla buluşulacağı açıklandı.