28 Nisan 2024 Pazar

DEM Parti seçimleri iki merkezden takip edecek

DEM Parti, 31 Mart yerel seçimlerini Diyarbakır ve Ankara'daki Seçim Koordinasyon Merkezi'nden takip edecek. Hatimoğulları Diyarbakır'da, Bakırhan Ankara'da olacak. Seçim Koordinasyon Merkezlerinden seçim sonuçlarına ilişkin belli aralıklarla kamoyuna bilgilendirme yapılacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart günü gerçekleştirilecek yerel seçim sonuçlarını Ankara ve Diyarbakır'dan takip edecek.

İki kentte Seçim Koordinasyon Merkezi kuran DEM Parti, en az 40 bin sandıkta görevli bulunduracak. Ayrıca Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) görev alacak hukukçu ve görevliler de belirlendi. Hukukçular ve görevliler, olası usulsüzlüklere anında itirazda bulunacak.

HATİMOĞULLARI DİYARBAKIR'DA, BAKIRHAN ANKARA'DA
Diyarbakır ve Ankara'da da Seçim Koordinasyon Merkezleri oluşturulacak. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Cengiz Çiçek ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Diyarbakır'daki seçim merkezinde bulunacak.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir ve DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar ise, Ankara'daki seçim merkezinde olacak.

Her iki Seçim Koordinasyon Merkezi'nden belli aralıklarla seçimlere dair kamuoyuna bilgilendirme yapılacak.