28 Nisan 2024 Pazar

DEM Parti Eş Genel Başkanları: Newroz ruhunu seçimlere taşıma zamanı

Newroz alanlarının coşkuyla dolduran, tecrit politikalarına reddini yükselten halklara teşekkür eden DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları ve Bakırhan, "Zaman, dün olduğu gibi bugün de kazanma zamanıdır. Zaman, Newrozlaşan mücadele azmiyle bize ait olanı geri alma ve demokratik yerel yönetimler zamanıdır. Bu duygu ve temennilerle tüm halklarımızın Newroz bayramını bir kez daha kutluyoruz" dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Newroz alanlarına akın eden, coşkusuyla alanları dolduran DEM Parti üyelerine, parti emekçilerine ve halklara teşekkür etti. 

Eş Genel Başkanlar Hatimoğulları ve Bakırhan'ın Kürtçe, Türkçe mesajında şu ifadeler yer aldı: "Yediden yetmişe Newroz alanlarını dolduran, büyük bir kararlılıkla 'buradayız' diyen milyonlara teşekkür ediyoruz. Bütün engellemelere, yağışa, soğuğa rağmen tüm renkleriyle bizlere yeniden umut ve inanç aşılayan Newroz halkının kararlı duruşu, iktidarın tüm kirli politikalarına en büyük cevap olmuştur. Özgürlük, barış ve demokrasi talebinin en gür şekilde açığa çıktığı bu yıl, birlikte değiştirme azminin de ilanıdır.

"2024 Newroz'u her dilde giyinmenin, her dilde ifadenin ve her dilde direnmenin adı oldu. İstanbul'dan Amed'e, Cizîr'den Dêrsîm'e 'Hesap saraylardaysa, terazi buradadır' dedi. Newroz'daki milyonlar tecrit politikalarını net bir şekilde reddetti, 2013 manifestosunun arkasında durdu ve ulusal birlikten yana irade beyanında bulundu. Bu irade, akan su misali yolunu bulacak, kaynağına varacaktır. Şimdi Newroz ruhunu 31 Mart seçimlerine taşıma zamanı... Zaman, dün olduğu gibi bugün de kazanma zamanıdır. Zaman, Newrozlaşan mücadele azmiyle bize ait olanı geri alma ve demokratik yerel yönetimler zamanıdır. Bu duygu ve temennilerle tüm halklarımızın Newroz bayramını bir kez daha kutluyoruz. Bijî Newroz!"