2 Mayıs 2024 Perşembe

'Deichmann mağazaları eylem alanımız'

Emek ve sendika düşmanı Deichmann patronunun Tez Koop-İş'in aldığı yetki tespitine itiraz etmesi ve işçileri sendikadan istifaya zorlaması şirketin merkez ofisi önünde protesto edildi. Eylemde, "Buradan uyarıyoruz: Deichmann işvereninin toplu iş sözleşmesi masasına oturarak müzakereye başlamadığı her an Deichmann mağazaları eylem alanımız, AVM'ler mücadele alanımızdır" denildi. 

Tez-Koop-İş'in üye çoğunluğunu sağlayarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan olumlu yetki tespitini aldığı Deichmann işyerlerinde, patron sendikanın yetki tespitine itiraz etti, işçileri sendika üyeliğinden istifaya zorladı. Deichmann'ın emek ve sendika düşmanı tutumuna karşı, Tez Koop-İş, Deichmann Türkiye Merkez Ofisi önünde açıklama yaptı.

'DEİCHMANN SENDİKALAŞMA HAKKINI ENGELLEDİ'
Tez Koop-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Özcan Kopal, sendikalaşma hakkının demokratik toplumun temeli, örgütlenme özgürlüğünün de bir parçası olduğunu beilrtti. Kopal, "Sendikalaşma hakkı demokratik toplumun temeli olan örgütlenme özgürlüğünün bir parçasıdır. Tüm Avrupa ülkelerinde olduğu gibi sendikal haklar ülkemizde de Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmıştır. Ülkemizde faaliyet göstermekte olan Deichmann şirketi de bu yasalara tabidir. Deichmann işvereni Bölge müdürleri aracılığıyla çalışanlarının sendikalaşma hakkını aleni bir biçimde engelleme suçunu işlemiştir" dedi.

'DEİCHMANN MAĞAZALARI EYLEM ALANIMIZ'
Deichmann'da çalışan işçilere tehditlerin devam ettiğini, keyfi şekilde işten çıkarma saldırılarına maruz kaldığını aktaran Kopal, "Deichmann işvereni sendikamızın olumlu yetki tespitine karşı itirazını derhal geri çekmeli ve işçilerin sendikalaşma ve toplu iş sözleşmesi haklarına saygı duymalıdır! Buradan uyarıyoruz: Deichmann işvereninin toplu iş sözleşmesi masasına oturarak müzakereye başlamadığı her an Deichmann mağazaları eylem alanımız, AVM'ler mücadele alanımızdır! Deichmann işçileri sendikalı, güvenceli, toplu iş sözleşmeli çalışma düzenine geçene kadar uluslararası sözleşmelerle birlikte Anayasadan ve yasalardan aldığımız güçle haklı ve meşru mücadelemiz büyüyecektir" ifadelerini kullandı.