18 Mayıs 2024 Cumartesi

DEDAŞ'ı protestosu eden halkın evleri basıldı

DEDAŞ'ın Kürt illerinde halka yönelik zulmü sürüyor. Yüksek faturalar, elektrik kesintilerinin ardından şimdi de sayaçlar elektrik direklerine taşınmak istiyor. Uygulamaya tepki gösteren Lice halkının eylemine polis saldırdı. Saldırının ardından ev baskınları yapılarak en az 7 kişi gözaltına alındı.

DEDAŞ'ın Kürt halkına yönelik zulmü devam ediyor. Küçük tarım üreticilerine yüksek faturalar çıkarak elektrik kesintileri uygulayan DEDAŞ, şimdi de sayaçları elektrik direklerine taşımaya çalışıyor.

Sayaçların direklere taşınmak istenmesine tepki gösteren Lice halkı, eylem yaptı. Halka saldıran polis, gece saatlerinde de ev baskınları yaptı.

Polisin baskınlarında Bayram Aygürt, Ferit Doman, Ferdi Erdinç, Reşat Taşdemir, Arif Bozkuş, Kadir Doster ve Yılmaz Şanlı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınanların polis şiddetine maruz kaldıkları belirtildi.

Lice'nin Yenişehir Mahallesi'nde, dün DEDAŞ ekiplerinin elektrik sayaçlarını direklere taşımasını protesto edenler halka polis TOMA ve gaz bombalarıyla saldırmış, havaya ateş açmıştı. Barikat kurarak direnen halk polise taşlarla karşılık vermişti.