17 Mayıs 2024 Cuma

Dağlık Karabağ, Azerbaycan'ın Gence kentini bombaladı

Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti olan Gence'ye bombardıman düzenlendi.

Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti olan Gence'ye bombardıman düzenlendi. Azeri yetkililer sivil yerleşimin hedef alındığını, bir sivilin yaşamını yitirdiği ve dört sivilin de yaralandığını açıklarken, Dağlık Karabağ yönetimi Gence Havalimanı'nın kullanılamaz hale getirildiğini duyurdu. Ermenistan ise kendi topraklarından Azerbaycan'a bir atış yapılmadığını belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı "Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, Karabağ'da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla bombalıyor. Gence'ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Dağlık Karabağ, kentlerinin Azerbaycan tarafından bombalanması nedeniyle karşılık verdiklerini açıkladı. Azerbaycan ise bu saldırılara yanıt olarak Ermenistan'daki askeri hedeflerin imha edileceğini duyurdu.

Dağlık Karabağ lideri Arayik Harutyunyan "Gence Havalimanı benim emrim üzerine bombalandı, sivillerin ölmemesi için durdurduk, düşman ders almazsa güçlü saldırılara devam ederiz" dedi.