29 Nisan 2024 Pazartesi

CPT önünde tecride karşı 5 günlük nöbet eylemi başlatılacak

İmralı tecridine son verilerek PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle 3 bin kişiyle CPT önünde nöbet eylemi başlatılacak. KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, 5 günlük nöbet eyleminde Avrupa Konseyi ile görüşmeler yapacaklarını, hazırladıkları raporları sunacaklarını aktardı, CPT'ye İmralı'daki işkence sistemine göz yummaması ve İmralı Hapishanesine giderek elde ettiği raporları kamuoyuyla paylaşması çağrısında bulundu.

İmralı tecridine son verilerek PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle 3 bin kişiyle CPT önünde nöbet eylemi başlatılacak. KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, 

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Avrupa'ki demokratik kurumlar, enternasyonalist gruplar ve dünyaca tanınmış isimlerin 10 Ekim 2023'te başlattığı "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" kampanyası sürüyor. Kampanyanın ilk aşamasında, uzun yürüyüşler, Öcalan'a kartpostal gönderilmesi ve kitap okuma gibi etkinlikler düzenlenirken, kampanyanın finali kapsamında bir miting yapıldı.

1 Mart'ta startı verilen kampanya kapsamında 15-19 Nisan tarihleri arasında Fransa'nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi (CPT) ve Avrupa Konseyi (AK) önünde 3 bin kişinin katılımıyla 5 günlük oturma eylemi düzenlenmesi planlanıyor.

'EYLEMLER KESİNTİSİZ SÜRECEK'
Eyleme ilişkin Mezopotamya Ajansı'na konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, ağırlaşan tecridin kırılana kadar eylem ve etkinliklerini kesintisiz sürdüreceklerini vurguladı. Kampanyanın halk tarafından sahiplenildiğini söyleyen Zümrüt, "Abdullah Öcalan'ın 25 yıldır tecrit altında tutulması Kürt halkı açısından artık kabul edilebilir bir durum değildir. 8 Mart ve Newroz'da tecride karşı çıta yükseltildi ama bu çıtanın daha çok yükseltilmesi gerekiyor. İmralı duvarlarını yıkma hedefimiz var. Bundan sonraki mücadelemiz Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün örgütünü oluşturmaktır. Hamlenin ikinci aşamasında kendi öz gücümüzü, örgütlülüğümüzü sağlarsak İmralı tecridinin duvarlarını parçalayabiliriz" dedi.

'CPT İMRALI HAPİSHANESİNE GİDİP RAPORLARI KAMUOYUYLA PAYLAŞMALI'
Kampanya kapsamında 15-19 Nisan tarihleri arasında 3 bin kişinin katılımıyla CPT önünde oturma eylemi başlatacaklarının bilgisini veren Zümrüt, "Burada Avrupa Konseyi'ne görev düştüğünü hatırlatacağız. Bu eylemi gerçekleştirirken de Avrupa Konseyi ile kimi görüşmeler olacak. Hazırladığımız dosyaları sunacağız. İmralı Adası'nda yaşanan hukuksuzluğu Avrupa Konseyi'nin görmesi ve gerekeni yapması konusunda taleplerimiz olacak. CPT'nin İmralı'daki işkence sistemine göz yummaması ve derhal İmralı'ya gidip elde ettiği raporları kamuoyuyla paylaşmasını istiyoruz. Bunun tüm altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Yapacağımız 5 günlük nöbet eylemi bu mesaj açısından çok önemlidir" şeklinde konuştu.