19 Mayıs 2024 Pazar

Çocuğa yönelik istismarın üstünün örtülmesi için aileye para teklif edildi

Mersin'in Akdeniz ilçesine bağlı kırsal Kazanlı mahallesinde çocuğa yönelik cinsel istismarda bulunan 67 yaşındaki Kemal Kurultay'ın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılması protesto edildi. Çocuğun babası Kıvılcım, olayın üzerinin örtülmesi için kendilerine para teklif edildiğini söyledi. 

Mersin Mor Dayanışma, Akdeniz ilçesine bağlı kırsal Kazanlı mahallesinde, 8 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan 67 yaşındaki Kerim Kurultay'ın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmasını protesto etti.

İstismara maruz kalan çocuğun ailesi ile çok sayıda kadının katıldığı açıklamaya, mahalle sakinleri de destek verdi. "Kazanlı çocuk istismarına sessiz kalmayacak" pankartının açıldığı açıklamada, "İstismara hayır de çocuğunu koru çocuk sussa da istismara hayır de", "Çocuk istismarı istemiyoruz" ve "Çocuk bedeninden elini çek" sloganları atıldı.

Öte yandan açıklamanın yapıldığı mahallede polisin aldığı yoğun önlem dikkat çekti.

Söz alan Ayşegül Temur, istismarın mahallede çocuğun attığı çığlıklarla fark edildiğini belirterek, çocukları koruma sorumluluğunun tüm toplumda olduğunu söyledi. Temur, "Kendi mahallemizde rahat gezmek istiyoruz. Kapımızın önüne rahatlıkla salıverdiğimiz çocuklarımızın güvenli, sağlıklı bir mahallede büyümesini istiyoruz. Bizler, Kazanlı da yaşayan insanlar olarak ne çocukların istismara maruz bırakılmasını ne de kadınların erkek şiddetine maruz kalmasını kabul etmiyoruz" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZ NASIL GÜVENDE OLACAK?'
Yetkililere failin neden serbest bırakıldığı sorusunu yönelten Temur, "Bir kez daha soru soruyoruz? Kerim K. isimli şahıs bu köyde elini kolunu sallayarak gezerken bizim çocuklarımız nasıl güvende olacak?" diye sordu.

SOSYAL MEDYADA EYLEM YAPILACAK
Çocuğa yönelik istismar ve şiddetin cezasızlık politikalarıyla normalleştirilmesine izin vermeyeceklerini söyleyen Temur, fail tutuklanıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceklerini aktardı. Temur, bu akşam saat 21.00'da Twitter'da "kerimkurultaytutuklansın" hastagıyla gerçekleştirecekleri sosyal medyada eylemini de duyurdu.

BABA KIVILCIM: OLAYIN ÜZERİNİN ÖRTÜLMESİ İÇİN PARA TEKLİF ETTİLER
İstismara maruz kalan çocuğun babası Ahmet Kıvılcım ise, istismar failinin olayın üzerinin örtülmesi için kendilerine para, ev ve araba teklifinde bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: "Hiç kimse bu adamı Kazanlı'da görmek istemiyor. Çocuklarımız sokaklarda gezmeye korkuyor. Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Lanet gelsin bu adama. Bu kişi tutuklansın, mahalle halkı olarak bu adamı burada istemiyoruz. Bu adam, bir an önce tutuklanmalıdır."

Açıklama, alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.